DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO

Idite nazad   DevProTalk > Showroom i poslovne ponude > Linkovi
Želite da se reklamirate ekskluzivno na ovoj poziciji? Javite se

Linkovi Linkovi do interesantnih sadržaja. NO SPAM! Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja

Odgovori

Alati teme Način prikaza
Staro 23. 10. 2006.   #1
jablan
VD IT Direktora
Invented the damn thing

Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
jablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamen

Citat:
Originalno napisao conica
konacno vreme da se i one malo pokrenu i pokazu da (nadam se) zaista nesto umeju da urade.
Konačno vreme? Pa do devedesetih godina žene su (barem u urbanim sredinama) bile potpuno ravnopravne. Tek dizelaška kultura devedesetih uvodi ženu kao lutku sa velikim materijalnim apetitima čija je životna misija da bude lepa i negovana.
jablan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 23. 10. 2006.   #2
conica
Pilece krilce(reš)
Master

Datum učlanjenja: 12.01.2006
Hvala: 47
61 "Hvala" u 27 poruka
conica će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za conica Pošaljite poruku preko MSN za conica Pošaljite poruku preko Skype™ za conica

Jeste, ali ekspanzija IT-ja o kojoj je rec, bum kod nas dozivljava upravo devedesetih.
Staro 23. 10. 2006.   #3
Gorana Tomanović
Petit cervelle

Datum učlanjenja: 23.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Gorana Tomanović is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko MSN za Gorana Tomanović
Default Pa kada me već spominjete...

Smatram da žene i startupi baš idu jedno uz drugo!

Ako važi ono "žena je stub kuće", onda može biti i firme! Ne vidim neku veliku razliku!

Istina je kada kažete da su žene uljuljkale i da im je lepo kada muškarac dođe kuću i donese novac a ona troši na ženske gluposti!

Meni moj mentalni sklop jednostavno ne bi dozvolio tako nesto!!!

Za nas nekoliko u elektronskom poslovanju možete da zahvalite profesoru Varagiću!
Napredovala sam zahvaljujućui tome što me terao da uključim mozak
Međutim, da nije bilo ličnih napora svake od nas mislim da bi i njegov veliki trud bio uzaludan!

Imala sam mnogo prilika da budem počastvovana muškom sujetom doktora nauka, direktora i sl. Naravno bilo je i neprijatnih situacija kada pokušavaju da sve što radite i znate obezvrijede pa i komentara "Vidi žensko i još mi pametuje" , a ostalo pretpostavite! Ipak sam sa njima izašla na kraj!

Naravno bilo je i onih koji su u potpunosti poštovali sve što radim i pomogli mi!

Na žalost u početku nisam htela da priznam činjenicu da mnogi miškarci u poslu ne žele žene koje imaju imalo mozga i smelosti,a kamoli da su još bezobrazno iskrene!
Sada sam je postala svesna i baš me briga jer smatram da noramalan poslovan muškarac nikada neće razmišljati na taj način već ukolko ste imalo bolji od njega iskoristiće priliku da našto od vas nauči i ukoliko ima šansu na karju krajeva pomogne vam, usmeri vas ukoliko grešite!
Uz ovakve normalne se može i raditi!

Uskoro planiram da pokrenem Startup i posmatrajući ljude oko sebe smatram da bi upravo žene i starup bili idelana kombinacija, međutim žene su same krive zašto nisu više zastupljane u svim oblastima!

Lično smatram, još nisam na svojoj koži iskusila, ali imam primer moje porodice, da žena može da bude uspešna u isto vreme i u poslovnom i u privatnom životu kada osnuje porodicu!
Potreban je veliki trud, uz normalnog muškarca se sve može, muškarca koji ne posmatra život kroz novac, koji se zalaže za porodicu i njeno mentalno zdravlje, zalaže se za podelu poslova, pa i finansija, ne tretira ženu kao objekat ili ne daj Bože sa mišljenjem "Da mi je lepa i glupa i ne progovara"!

Svi imamo potrebu da iskažemo pažnju i svi imamo različite načine za to!

Drago mi je što postoje ovi "normalni muškarci" koji stvari posmatraju drugačije i što se neslažu sa pojmom "žene barbike", ali i što se trude da svojim lepšim polovinama obezbede lakši život! Ovo drugo pokazuje pažnju i poštovanje prema najvećoj ulozi žene da bude majka i supruga!
Na žalost to žene po nekada zaborave!

Najveći problem je u ženama i njihovoj želji da budu barbike, za šta je delimično krivo okruženje i medijsko maltretiranje ženskog mozga!
Na žalost ni muškarci nisu pošteđeni!

Drago mi je što razmišlajte pozitivno o "ženama i strtupu", i još samo treba da se pokrenu, da rade bez straha i odluče da budu uspešne!

U nekim stavrima im i vi muškarci možete pomoći, lično tvrdim da tada žene imaju više elana za rad i napredak, a time i šanse za uspeh njihovog startupa!

E da, posle Vas žene mnogo cene!
Iskoristite to!

Poslednja izmena od Gorana Tomanović : 23. 10. 2006. u 14:14.
Gorana Tomanović je offline   Odgovorite uz citat
Staro 23. 10. 2006.   #4
nixa
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 160
458 "Hvala" u 164 poruka
nixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu aurunixa ima spektakularnu auru
Pošaljite poruku preko Skype™ za nixa

Prava je greška što muškarci izbegavaju da ženu imaju rame uz rame,jer kao u životu tako i u biznisu žene su te koje mogu da dođu do rešenja koja su out of the box,jer jednostavno mozak nam funcioniše drugačije.
Retki su primeri žena koji se bore za svoje mesto u svetu muškaraca,jer je ta borba jako teška ... skoro nemoguća .

Lokalna problematika se sastoji i u tome kao što je Gorana napomenula, da ovde jednostavno je lepše lakirati nokte ili puderisati nos,nego iskoristiti sivu masu za neke konstruktivne stvari.Naravno druga problematika je što ne postoji dovoljno interesovanja za ovo polje kod žena,a ni znanja ( lakše je biti Avon/Oriflame whatever prodavac ) da bi mogli da se sa promila predje u procente(at) zastupljenosti žena u IT biznisu.

Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
Zene, kola i laptop Ekvador Opušteno 25 25. 08. 2010. 16:38

Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 04:16.