![]() |
#71 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Kao kompromis predlažem da članovi DPT foruma izglasaju žiri, a da svako može da se kandiduje da to bude. Na taj način će svi pa i eto i ti posredno(a ako se kandiduješ, ko zna možda i neposredno) učestvovati u odlučivanju pobednika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
Inаče, dobro je, rasprava ide u konstruktivnom smeru.
![]() |
![]() |
#73 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Šmrc... Nema ništa od šmrcanja pred majkrofonom, nemam u produkciji ništa na srpskom jeziku za ovu godinu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Citat:
Miloje Off Topic: Sponzori? Hardver, softver, letovanja, ovo - ono |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Uz malo sreće da se lansiranje Momenta poklopi sa zadnjim danima roka za prijavu, onda da...
Ako ne stignemo, onda makar utješnu nagradu publike za najočekivaniji Web proizvod godine ![]() Poslednja izmena od mungos : 26. 11. 2006. u 19:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ lepim putem je ovo krenulo
![]() Sponzori ... ![]() ![]() Dragane, imas svu slobodu da smislim neki layout .. .ako ti treba bilo koja pomoc cimni me na neki mesandzer. Ja predlazem za domen awa.devprotalk.com , da se uradi neki lep 2.0 logo ( logoholic jel gledas ovo ![]() Ono sto bih predlozio je da kada definisemo kategorije , nacin rangiranja i ziri ... da vidimo evenutalno da se definise neki prostor gde bi bilo proglasenje samih dobitnika , i da se to ustolici nekom kakvom takvom PR pristunoscu ( to mozda i donese nekog lepog sponzora ) ... Realno je kratak period za takvu organizaciju , mada ako se lepo svi ujedinimo mozemo da napravimo ovo da funcionise ....
![]() |
#79 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Sto se tice izbora, ja recimo uopste ne cenim nikakav izbor mase. Cak ni prijava na DPT nije nikakv garant kvaltieta kriterijuma takvog izbora. Ok je da topsotojikao zasebna kategorija cisto da se zadovolji masa. Onaj praviizbor je samo ako postoji ziri koji ima autoritet i kometenciju da glasa i iza toga stoji svojim imenom i delom.
Odlicno je da ziri ima veci broj clanova, jer se tako regulisu razliciti kriterijumi, recimo neko vise ceni postovanej standarda, neko drugi vise ceni neke druge stvari, neko ima ovakav ukus neko onakav. Na jednom ziriranjusam cak viseo zanimljiv princip da se prilikom sabiranja ocena clanova zirija uvek odbacuju najmanja i najveca ocena, bez obzir akoje su. Inace, imao sam otpriliek situ ideju kao Bluesman, da ziri ima neki minimum clanova ali da moze da se prosiruje, s tim sto bi recimo dobar osnov bilo da dobitnik nagade moze da postane clan zirija. E sad, ne valja ni da ziri ima mnogo clanova, takoda mozda ne bi bilo losed a se svake godine pravi poziv za clanstvo u ziriiju koji bi bio upucen svima koji su do tada bili bar jednom u ziriju a da se oni izjasne d ali zele ili ne da ucesvuju. Tako bi svako ko je pretrpan obavezama, ili je recimo i sam kandidat za nagrade, mogao da odustane od clanstva u ziriju. Takodje, mozda bi valjalo da se ogranici i najveci broj clanova zirija. Bluesmane preskocio si selekcioni ziri, mislim da je on neophodan, jer ne bi bilo dobro da u izbor udje bas svaki sajt koji je prijavljen, vec da postoje neki kriterijumi minimuma. STo se tice nominacija, ja bih se ogranicio samo na Srbiju ali vidim da vecina ipak voli da prosiri prostor. Opet ne valja iskljucivati propjekte koji su radjeni za engelsko trziste. Mislim da bi kriterijum trebalo da bude da je projekat domaci, da iza njega idejom i realizacijom stoje nasi ljudi ali ne kao podizvodjaci. Valjalo bi da bude uslov da projekat makar ima podrsku za srpski jezik ako vec nije na srpskom. Najveci posao je ipak inicijalni ziri. mozda bi Bluesman mogao ovde da navede sve potencijalne kandidate, uvede glasanje pa da svi glasamo i kako ispadne...
![]() |
#80 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pozdrav svima, biću kratak:
Podržavam ideju sa stručnim žirijem (i eventualno "nagradu publike" čisto da se smiri ista). Štaviše, predlažem da se preskoči mukotrpno i potencijalno beskrajno preganjanje oko glasanja za članove žirija i da iste direktno odabere bluesman ili ekipa moderatora. Kao drugo, tzv. "pitanje activecollaba": mislim da nema smisla da AC učestvuje u izboru za naj-sajt kao prvo zato što nije sajt, a kao drugo što mu bilo koja takva titula ništa ne znači jer jednostavno nema konkurenciju, barem ne na ovim prostorima. PS: Predlog za ime: dptarena Poslednja izmena od jablan : 26. 11. 2006. u 21:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
srbija usla u darwin awards 2007 | ivanhoe | Opušteno | 3 | 29. 01. 2008. 09:07 |
VIDI Web top 100 2006 | Aleksandar Marković | Linkovi | 0 | 19. 12. 2006. 10:53 |
Downtime 2006-08-30 | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 1 | 31. 08. 2006. 20:21 |
eTrgovina 2006 | Dragan Varagić | e-Business | 156 | 10. 04. 2006. 21:47 |