SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
133t
Master
|
![]() uh..
zamilsi key 27112006inter-juve ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Pa to bi kanda nekako i funkcionisalo
![]() (svakih 5 minuta) XML -----> Tabela sa svim utakmicama Tabela -----> View sa svim utakmicama koje nisu pocele I prikazujem sve iz View Cini mi se nekako izvodljivo! ![]() Sad mi toliko jednostavno da kao da nesto ne valja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() [ EDIT: ispod ima greska, nije Zira, nego flash_back predlozio ]
mislim da je ovo sto ti je zira predlozio najbolje resenje, i meni je isto palo na pamet: 1. parsiras xml i uradis update/insert utakmica 2. utakmicama koje su pocele upises vreme i datum pocetka (tako mozes da naknadno imas ideju kad je koja uplata isla u odnosu na pocetak, i posle godinu dana ako zatreba (a timestamp uvek zatreba, pre ili kasnije) 3. Uradis select utakmica kojima nije upisan pocetak (znaci nisu jos pocele) i to je cela mudrost...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 28. 11. 2006. u 14:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Koji zira?
![]()
![]() |
#6 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Onda mi je key kolona sta? Text? Pa sigurno ce biti keyova preko 30 karaktera duzine. Jel to pametno tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ti MORAŠ da imaš bar 2 stvari:
1. ID utakmice 2. vreme početka Ako to nemaš onda ne možeš ni da imaš validnu listu, onda traži da ti to stave u taj XML. Nema šta da flag-uješ počela/nije počela, ako imaš vreme početka utakmice, samo prikažeš one koje nisu počele. Iskreno ne kapiram u čemu je problem a upravo sam pročitao sve poruke od početka.
![]() |
#8 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Ma mnogo sam nesto zbunjen zadnja dva dana
![]() Vreme pocetka imam tako da je to reseno. ID sam napravio po savetu Dee-a tako da je i to reseno. Hvala svima na pomoci. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
133t
Master
|
![]() koliko sam ja shvatio, problem je sto on hoce da iz xml-a:
-ubaci utakmicu u bazu -dok jos nije pocela utakmica da se prikazuje na stranici -kad se zavrsi tekma (i nestane je iz xml-a) da mu ostane u bazi da bi mogao da upise rezultat i ima history a glavni problem je shto nema unique key ..pa mora da ga pravi od datum+par |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ogranicenost nekih institucija | zark0vac | Opušteno | 22 | 21. 01. 2007. 18:25 |
Arhitektura CSS fajlova | nixa | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 12 | 29. 06. 2006. 23:39 |
Arhitektura aplikacije | Momcilo | Programiranje | 1 | 10. 04. 2006. 16:18 |
Problem sa dupliranjem nekih rezultata u SELECT DISTINCT ... LEFT JOIN upitu | IcecreamMan | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 01. 03. 2006. 13:53 |