|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() jedan tuborg onda
![]() evo malo istrazujem ali ne kontam jos uvek dovoljno dobro sql injection? Propust prilikom sql-a, ali kakav? kako da se zastitim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Propust je takav da je moguce izmeniti postojeci sql iskaz u neki drugi. Zastitices se tako sto ces da filtriras ulaz (izbacices sve nedozvoljene karaktere).
![]() |
#3 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() E vidim da je bilo polemike da nudim maglu umesto pive
![]() E pa ovako, dobitnici piva za sada su: kaizen : XSS | nije se izjasnio LiquidBrain : SQL injection | 1 tuborg Bojan Zivanovic : get_magic_quotes_gpc | tekila Pivo (i tekilu) mozete preuzeti veceras u Amnestia club IBIZA posle 24h... ![]() Poslednja izmena od flash_back : 30. 11. 2006. u 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Jeeeee... dobio sam pivo.... nego josh uvek sam pijan od sinotj da bih trenutno bio radostan...
![]() |
#5 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Ima josh jedna greshka ali gramaticka...
Citat:
LoLz
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Ma LiquidBrain pomogao si mi da se zastitim od SQL injectiona u samom loginu, mislim da bi te trebalo nominovati za gajbu piva
![]() --- Zavrsavam pisanje adminovog panela (za sada 1388 redova, malo sada postaje konfuzno naci odredjen line koda) i zeleo bih da poboljsam opsti security koliko god je to moguce.. jer ne vredi mi puno 1388 redova koda u adminovoj stranici ako se u nju upada za manje od dva minuta ![]() Ukrato, sta mislite da predjem na sha1 umesto md5 hasa? Mozda da celu stvar malo i 'iskomplikujem' i da hash passa bude npr: pass+korisnicko_ime+email+datum_i_vreme_registraci je - sta mislite? Malo sam istrazivao kako se razbija md5 has (da bi mogao da se zastitim moram da znam kako se napada ![]() I recimo da ovde ostajem bez ideja.. ![]() Poslednja izmena od flash_back : 05. 12. 2006. u 10:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() U R welcome...
![]() sasvim je dovoljan samo md5 hash... nemoj da gubish vreme sa takvim stvarima...
![]() |
#8 |
profesionalac
Professional
|
![]() Link sa detaljima
A sad ozbiljno, zastitis se tako sto svaki parametar koji ubacujes u kveri prvo propustis kroz mysql_real_escape string ili neku drugu funkciju slicne namene ako koristis neku drugu bazu. I ne zaboravi da skines djubre koje PHP automatski doda kada je magic_quotes ukljucen: PHP kôd:
Btw, baci oko na ovo. I pre nego sto pitas, ne gotivim nesto puno pivo, al uvek moze nesto kratko (domaca kajsijevaca, tekila, itd..) ![]()
The knack of flying is learning how to throw yourself at the ground and miss. Poslednja izmena od Bojan Zivanovic : 29. 11. 2006. u 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Ako nastavim sa ovakvim pitanjima moracu ozbiljno da poradim na organizaciji budzeta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[REŠENO] QA: Potrebni Web testeri [studenti, određeno na 2 meseca] | DejanVesic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 15. 10. 2010. 23:44 |
iPhone app - beta testeri potrebni | aleck | Opušteno | 17 | 15. 07. 2009. 00:46 |
Plati pivo | Vladimir Rodic | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 13 | 16. 04. 2009. 13:34 |
Pivo i programeri | shoba | Opušteno | 62 | 15. 04. 2007. 13:10 |
Potrebni BETA testeri sa MIDP 2.0 telefonima | srdjan | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 01. 04. 2007. 12:05 |