![]() |
#11 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() mmmmmmmmm pivo, ja nisam imao probleme sa programiranjem u srednjoj, posto nisam bio taj smer, ali sam imao problema sa hardverom, tj profanom koji je predavao hardver, jer je on objasnjavao stavi i metode popravki koje su vazile za 2x86, a koje se daleko razlikuju od sadasnjih metoda...ali sam jedva izvukao dvojku...
![]() |
#12 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() E kad se samo setim...ima i svetlih primera, imao sam sreću da kao klinac idem u tada najsavremeniju školu u Vojvodini, pa smo tako još 1986. dobili računarsku učionicu sa 30 Spectruma i novi tzv. "izborni" predmet (koji je uzgred bio obavezan) programiranje gde smo se naravno bavili Basicom i to sa puno entuzijazma. A ovo sad, 1986 - 2006, 20 godina a neki ni sa Basicom nisu krenuli
![]() 10 REM HELLO.BAS 20 PRINT "Zbogom pameti" ...
![]() |
#14 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Šteta što će deca sav taj nemar prem njima jednog dana skupo plaćati. Sve je svedeno na dobru volju entuzijasta umesto da inicijativa krene od ministarstva. Riba uvek smrdi od glave, ali tu deca nisu kriva.
30 goto 10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne zaboravite jednu stvar: čak i da date resurse klincima, bez osobe će ih uputiti i kontrolisati samo ste napravili sranje. Kao što u biblioteci treba da postoji bibliotekar(ka) spremna da odgovori na svako tvoje pitanje, preporuči dobru knjigu itd tako i u jednoj takvoj radionici treba da postoji osoba koja im može pomoći oko problema, upititi na korisne tehnike itd.
Takvih osoba kod nas je jako malo, a škola jako puno. Što se samih škola tiče mislim da je jedino rešenje pojava par privatnih škola gde se strogo kontroliše kvalitet nastavnika i uslova u kojima se radi, a kojima nije jedini cilj prosta zarada para. Eto je ideja za potencijalno strašno unosan posao, samo ko je spreman da se upusti u te vode ![]()
![]() |
#16 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Nikad mi se nije dopadala ideja privatnih osnovnih skola, time se pravi jos veci jaz u drustvu. Sada raslojavanje pocinje u periodu srednje skole, a kada dodje vreme fakulteta, raslojavanje postaje potpuno. Ne bi bilo dobro pomerati tu granicu za celih 8-10 godina unazad, u period 2-4 razreda (kada deca odprilike postaju svesna medjusobnih razlika)... Mada, nije da ne bi bilo prednosti... Valjda i taj "zapad" nesto zna, majku mu..
![]()
![]() |
#17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ne nego treba svi da se utope u sivilo i čemer. Oni koji mogu treba da se školuju na najbolji način. Šta fali i rasljavanju. Pa naravno da nismo svi jedanaki. Neko igra bolje fudbal od drugih, neko bolje igra WoW od drugih, neko bolje uči, neko ima više para, neko više pameti... pusti te komunisitčke fore "svi smo jednaki". Naravno da nismo i oni koji prednjače treba da dobiju svu našu pažnju.
![]() |
#18 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Upravo. Te komunjare sto su prosipale odrednjene drustvene norme o bratstvu i jedinstvu, 'svi smo jednaki' i slicnim stvarima upravo su svojim primjerom ponajvise krsili iste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne pricam o kasnijem raslojavanju, ono dolazi po prirodi stvari, jer kako kazes, nismo svi jednaki. Pricam o tome da deca u osnovnoj skoli treba da gledaju na svet iz istog ugla, bar dok su tog uzrasta. Posle neka ide ko gde hoce... Uostalom, ni mi nemamo isti pogled na svet. Predpostavljam da svaki roditelj zeli samo najbolje za svoje dete, pa tako i ti. Ali zar ne bi bilo normalnije da imamo normalne drzavne skole, kad ih vec imamo, pa da sva deca dobiju normalno obrazovanje?
Ali, otisli smo u OT. Toliko od mene.
![]() |
#20 | |
Pušelja Predrag
Professional
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stanje online tržišta | fit | Marketing i SEO | 10 | 10. 09. 2007. 10:56 |
Stanje srpskih web prezentacija | bluesman | e-Business | 31 | 12. 10. 2006. 16:52 |
Pratiti "stanje" ? | [nq] | Marketing i SEO | 8 | 10. 09. 2005. 18:44 |