|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#12 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Ma naravno, nisam ni sumnjao
![]() Inače evo baš gledam nešto planove za Windows hosting jutros.. garantuju isti uptime kao i ako uzmeš LAMP hosting paket. Ne znam onda odakle samo izvlačite te takve informacije.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 19. 12. 2006. u 16:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Eeee, SQL 2005 express ne mogu da instaliram. Sve prodje, ali instaler napise da .msi nije u redu (a imam Win Installer 3.1)??!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() workaround- pokrenu setup, pa sam njegov temp dir kopirao, izasao iz setupa i instalirao msi-je rucno... Jos je i sqlncli.msi prosao bez problema, izgleda da radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @degojs
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Off Topic: A naučio si i šta su Fortune 1000 kompanije i koje tehnologije najčešće koriste ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Stvar je da Zend Studio, koliko sam čitao na njihovom sajtu (i valjda ukapirao dobro), u verziji Standard ($99) ne nudi mogućnost "remote" dibagovanja (a pod "remote" se podrazumeva i localhost), pa onda moraš da iskeširaš oko $250 za Pro verziju. Ili se zajebavaj sa nekim "naprednim" tekst editorom. Šta znam, očigledno većini ljudi to ne smeta, a lično mislim da ko jednom proba ozbiljnije neko jače okruženje, nikad ne poželi nazad. Za mene to i jeste verovatno najbitnija stvar kad uzmem da učim nešto novo - dobro okruženje, a ne da se drndam kao da sam na C64 ili, ne daj bože, Spektrumu ![]() Stvar je da, očigledno, Zend koristi popularnost LAMP okruženja u određenom delu tržišta i to lepo naplaćuje. Čim neko uhvati dominantnu poziciju negde, ista priča ![]() Takođe, cene hostovanja su dovoljno niske u slučaju Windowsa. Kako rekoh, jutros sam malo gledao cene.. i baš sam se iznenadio koliko je razlika mala, evo za npr. dedicated servere (valjda nisam propustio nešto bitno): - za virtuelni dedicated server, razlika je pišljivih $7 mesečno - za pravi dedicated server, razlika je $12 mesečno (za Win 2003 Web Edition; ili $20 za Win 2003 Standard). (GoDaddy.com). A za obično (shared) hostovanje, koliko vidim, cena je ista.. Sa ovakvim razlikama u cenama između Linuxa i Windowsa, mislim da je samo pitanje šta ti više odgovara, šta ćeš moći lakše da prodaš, itd.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 20. 12. 2006. u 06:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Ja sam radio u Delphiju dosta pre prelaska na web i ni malo mi ne nedostaje kompajliranje svega, iako je Delphi imao fenomenalan debugger. U skript jezicima tipa php-a, perla ili javascripta klasican debugger gubi na smislu jer ti vrlo retko treba bilo sta osim obicnog watch-a promenjivh, skripte su relativno jednostavne, a takodje nema ni potrebe za break pointima (jer mozes sam da ih stavljas u kod vrlo lako). Zato se niko ne uzbudjuje oko toga mnogo, inace bi vec postojalo neko nezavisno resenje za remote debugging... za nekih 6-7 godina profi bavljenja webom mozda sam svega par puta upotrebio debugger u perlu i javascriptu, a u php ga nisam nikad upalio (iako imam instaliran Zend sa svim tim opcijama)...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 20. 12. 2006. u 06:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ ivanhoe, evo ti paralela: imaš li na Firefoxu instalirane ekstenzije kao Firebug i Web Developer? Znaš li bilo koga ko je ozbiljnije u tim vodama, da ih je probao, a da ih ne koristi? A nije da ne može bez njih, zar ne?
Odoh na spavanje, nastavak sutra.. ![]()
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 20. 12. 2006. u 07:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Kakve to veze ima sa korišćenjem debugera u Zend Studiju? Koristim ZS već 2 godine i ne sećam se da sam jednom pokrenuo debuger namerne (uvek greškom pritisnem F5).
Btw, $250 za "osnovno sredstvo rada" (što Zend Studio jeste u mom slučaju) je OK cena ako si se bar malo odlepio od prosečne srpske plate. Jednostavno mi toliko pomaže da se davno otplatio (imam licencu za 3.x, ali ću odraditi upgrade kada mi istekne eval za ZS 5.5 sredinom Januara).
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Još malo o korisnicima | bluesman | e-Business | 16 | 08. 03. 2007. 02:11 |
Sesije, jos malo | bluesman | PHP | 9 | 04. 12. 2006. 19:02 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 14:55 |
Malo parsuje HTML malo ne. | Dzordz | Programiranje | 2 | 21. 05. 2006. 22:22 |
Malo inspiracije .. | Srpko | Opušteno | 3 | 16. 03. 2006. 15:44 |