|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ^Ima program koji to podržava: DbDesigner, Branimir je već pomenuo isti gore.
http://fabforce.net/dbdesigner4/scre..._ss_reveng.png Primeti da ima opcija da se čekira u delu "Build relations". Mada, po meni, to je malo škakljivo - da imaš dijagram na kome se vide relacije koje u stvari ne postoje u bazi.. A ne znam ni kako se snalazi kada imaš imena polja koja su ista kao ona koja inače prave relaciju, pa ti možda iscrta relaciju, a ti u stvari to ne trebaš..
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 24. 12. 2006. u 23:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() fabForce dbdesigner moze da reversuje MyISAM tabele i sam generise relacije, pod uslovom da je upotrebljena dobra konvencija za imenovanje (foreign key tabele A == primary key tabele B)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 6
6 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() @degojs
DBVisualizer radi. ![]() @Ilija U pravu si. Moraju da se definisu FK kljucevi. Primer na slici. Ono sto me je zacudilo je da imam 23 baze u MySQL-u i otvaram, otvaram i nijedna nema FK tj. FK relacija. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
133t
Master
|
![]() nema potrebe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
samim tim za myISAM tabele nema nekog smisla ni pisati to, a sad je to ostalo kao navika pa mnogi ljudi ne koriste FK ni u InnoDB..
![]() |
![]() |
#16 |
133t
Master
|
![]() Pre par meseci je cvele pomenuo Aqua Data Studio. (http://www.aquafold.com/)
Evo onog primera sa dinketovog bloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() Aj malo da spustimo loptu, sta ti to radis sto ne moze da se uradi u 3.2.x ili 4.x? Ovako kada napises zvuci kao da razvijas ne znam kakve sisteme, pa te eto zeza mysql zbog kojeg ne mozes da uradis ono sto si planirao. Ne zezaj bre ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Pogrešno si razumeo. Uopšte nisam rekao da sa MySQL 3.23.x i 4.0.x ne može da se uradi ništa, samo da od njih ne možeš da očekuješ ništa više od prostog skladištenja podataka. Ima li uopšte smisla razmišljati o uskladištenim procedurama i viewovima na tim sistemima? Trgierima? Znači - najprostije skladište na koje ne može da se nakači gotovo nikakva logika.
Dokle god 5-ica ne zaživi ja na MySQL gledam kao na bazu koja samo ima mogućnost skladištenja i svu logiku pravim u aplikaciji. Ne žalim se, samo neka logika lako može da bude spuštena na nivo baze i osigura se maksimalna brzina izvršavanja. Bukvalno jedan zahtev na bazu može da izruči lavinu izmena preko trigera, uskladištenih procedura i referencijalnog integriteta, a da o tome aplikacija uopšte ne mora da se brine - nema masnih klasa u aplikaciji, nema overheada u komunikaciji između aplikacije i baze itd. Za neke stvari kod kojih su ti performanse bitne ovo ume da znači mnogo... Jesmo se sad razumeli? Btw, kada sam rekao da je 4.1 min za normalan razvoj mislio sam na kulturnu podršku za charsete i transakcije, možda čak i podupite za ljude koji vole. To je po meni nešto minimalno što od baze očekujem kada sam u stanju da kontrolišem platformu.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 25. 12. 2006. u 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
u potpunosti podrzavam ovo sto je rekao ilija... samo cu da dodam jednu stvar: Na mysql nemozes da imas Foreign Keys i Full tekst na istom table enginu! (cak ni u 5) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP/MySQL pomoć (prosto za one koji znaju) | Deusdies | PHP | 3 | 24. 10. 2010. 12:49 |
MySQL Database Compare - compare local and remote database | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 26. 02. 2009. 15:34 |
Koji jezik/program za učenje programiranja? | STEFI12 | Sva početnička pitanja | 96 | 11. 05. 2008. 02:00 |
Dobar Affiliate program koji vrsi isplate u Srbiji | buksula | e-Business | 3 | 02. 08. 2007. 00:46 |
Desktop database manager koji radi sa UTF8? | Pedja | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 17 | 03. 11. 2006. 18:05 |