Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 | |
expert
Expert
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
133t
Master
|
![]() +1 za ZDE (Lin & Win)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() +1 za ZDE s tim da se ne bih složio da je na OS X TextMate najbolje okruženje za PHP razvoj.
![]() |
#14 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() mozda nije najbolji specijalizovani editor, ali je "the editor"... probaj, vredi svakog dolara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]()
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 15. 01. 2007. u 12:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() potpuno se slazem, ono sto mi se i dopada kod ZEND-a je to sto nema nikakve pretenzije sem da bude ultimativno PHP okruzenje - samo postoji problem kako sebi da sredis okruzenje u poliglotskim uslovima, pa sa tog stanovista ne bi trebalo iskljucivati textmate, vim, ili emacs - u zavisnosti od religijskih ubedjenja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
profesionalac
Professional
|
![]() Zend je THE teshka artiljerija za PHP, slazhemo se (a i pomenuo sam ga u zadnjoj rechenici).
OT: Moje preference su prema alatima koji mogu da obave vishe poslova u isto vreme. Radim sa mnogo stvari u isto vreme i ne volim da menjam okruzhenja. Moj radni dan je podeljen izmedju C++/xml(xslt)/html/css/skipting tabora i srecan sam ako alat koji izaberem mozhe dovoljno dobro da podnese shta god bacim na njega. Takodje, shto manje grafike i GUI-a ima to bolje, jer mi ne odvraca pazhnju (to valjda ide sa godinama ![]() Izbor se sveo na TextMate (Mac) i Vim (Win i Linux). Ono shto mi treba od PHP kodiranja savrsheno dobro odradjuju oba editora. Kad mi bude zatrebao alternativni OS onda mozhda probam i emacs. Dodushe ostaje problem debagovanja. "Mali" problem sa Vim-om je da treba dosta iskustva i volje da se namesti i podesi, ali onda postaje ubica. I sada mi u TextMate-u nedostaje onaj ludachki dobar search iz Vim-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa jedino sto joe, pico i ostali "normalniji" editori nisu uvek instalirani, a vim postoji na svakoj *nix masini. Mislim da je za rad preko ssh apsolutno nenadjebiv editor... samo iskopiras svoj vimrc i vozis, na kom god serveru da se nadjes..
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
dobar koncept | Miloje Sekulic | Linkovi | 2 | 05. 12. 2007. 11:41 |
Dobar naslov... | aleck | Marketing i SEO | 3 | 10. 11. 2006. 23:06 |
Prototype, dobar tutorijal | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 25. 04. 2006. 18:24 |
Dobar DMS? | Bojan Zivanovic | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 03. 11. 2005. 02:19 |
Preporuke za dobar CMS | Dejan Bizinger | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 05. 10. 2005. 09:17 |