Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() +1 VIM
Heh, ja sam sebe naterao da sednem i da ga naucim kad sam presao na linux, a nije me mrzelo da ga podesavam (i da ga jos uvek podesavam) i obogacujem novim funkcijama kroz pluginove kojih istvarno ima poprilicno. Sad bi dosao u obzir samo neki IDE u kom moze da ze zameni primarni editor nekim eksternim editorom (a posto takav necu pronaci... :P) Jedna vrlo bitna stvar kod vi(m)-a je sto je tako pravljen da ljudi koji vrlo dobro slepo kucaju mogu da rade JAKO brzo, jer se sve funkcije nalaze na dohvat prsta (ili dva). Apsolutno nema potrebe za mishem, sto je veliki ++. Emacs ![]()
"It’s important to have goals when you pet. Otherwise you’re just rubbing another mammal for no reason." - Scott Adams Poslednja izmena od zextra : 15. 01. 2007. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Svaka ovakva diskusija se zavrsi na VI + Emacs diskusiji ...
Ja koristim VI vec vise od 15 godina. Preterivanje je da treba dugo da se naviknes na njega. Nekoliko sati i vise si nego dobar u njemu. Takodje, sa GUI verzijom je upotreba jos laksa. Jeste da VI na prvi pogled izgleda kao da ga je vreme pregazilo. Nove mogucnosti to opovrgavaju. Volim da znam i koristim editor koji postoji na svakom sistemu na koji se konektujem, i da mogu da editujem cak i na liniji velike latencije i da znam sta ce se desiti nakon par pritisaka tastera. Danas sam editovao file u Londonu koji je imao 7 linija, a duzina svake linije je bila vise od 50.000 karaktera. Trebalo je ispremestati nesto netrivijalno, sve se odigralo sa par komandi. Da li mi VI koristi i kod php programiranja? Da, svakodnevno.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
dobar koncept | Miloje Sekulic | Linkovi | 2 | 05. 12. 2007. 11:41 |
Dobar naslov... | aleck | Marketing i SEO | 3 | 10. 11. 2006. 23:06 |
Prototype, dobar tutorijal | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 25. 04. 2006. 18:24 |
Dobar DMS? | Bojan Zivanovic | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 03. 11. 2005. 02:19 |
Preporuke za dobar CMS | Dejan Bizinger | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 05. 10. 2005. 09:17 |