![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Interesuje me za koje (prvenstveno web, ali mogu i dekstop) aplikacije mislite da imaju odličan UI. Ne mislim nužno na budženje sa tonom mogućnosti, već nešto što jednostavno smatrate da vam savršeno leži kao korisniku (stvar može biti i mega jednostavna, pa da opet funkcioniše dobro i da se sviđa korisnicima).
Ako aplikacija nije ekstra popularna ili ne postoji demo ili screenshot sekcija super bi bilo da okačite i neki screenshot.
![]() |
#2 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Jedan od boljih je svakako Wordpress, od ostalih recimo veoma dobar ui ima Plesk (posebno kada se uzme u obzir ostatak softwera iz te kategorije).
Takodje Google Analytics ima odlican UI |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 1. Gmail
2. Flickr 3. Traktor DJ Studio |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Mislim da je GMail u toj kategoriji za milju iza Yahoo Mail Beta, mada mozda sam ja samo navikao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() ^ Slazem se!
Meni je Yahoo! jos uvek na starom dizajnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
133t
Master
|
![]() u vezi traktora - Native Instruments je oduvek pravio aplikacije sa vrh UI, ali ne znam da li ovo ide u ovu kategoriju:
- ne znam koliko se lako pocetnik snalazi u takvom programu, meni je to sve savrseno normalno i logicno - dok nekome ko tek ulazi u te vode to mora da deluje ko svemirski brod. -ipak je to program usmeren ka odredjenoj grupi korisnika, za razliku od Gmaila i flickr-a exibit a: http://cs4u.5gigs.com/images/products/traktor3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Novi Yahoo! Mail izgleda i radi odlično, ali je osetno sporiji od Gmaila. Uz to kompletan doživljaj kvare reklame koje su previše nametljive IMO (dobro de, poenta reklama je da budu primećene). Iako mi se sviđa implementacija nekih desktop trikova (tabovi npr) neke stvari su jednostavno suvišne - split view na primer. Nekako mi ne leži u web aplikacijama.
Što se tiče samih web aplikacija slažem se da je Flickr odličan - ponaša se kao jedan prilično popeglan website, ne kao aplikacija. To je pohvala. Glupo mi je pokušavati primenjivati ista pravila koja važe na desktopu za web jer pravila igre nisu ista. Iz tog razloga mislim da je Plesk UI delimično promašaj (iako je mnogo bolji od većine alata u toj kategoriji). Što se toga tiče, meni se najviše sivđao stari DirectAdmin. Plan and simple - uz malo grafičkog peglanja ne bi mu bilo premca. Ne znam šta se kasnije desilo sa tim.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 18. 01. 2007. u 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Poslednja izmena od mungos : 18. 01. 2007. u 19:22. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#10 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() @Ilija
Bas mi je preteran split na Yahoo! Surfujem inboxom dok mi se otvara poruka. @Jasmanac, Degojs Ma i stari je dobar ali mi se ovaj omilio onim slatkim animacijama dok ucitava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ti si backend / frontend developer? Odlično! Možda baš tebe tražimo! | istok | Poslovne ponude i zapošljavanje | 22 | 26. 02. 2007. 18:32 |