![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() OK, manji problem.
Dobijem "obaveštenje" od PayPala (IPN) da je transakcija "legla" i sad treba da je verifikujem. Imam funkciju koji šalje verifikacioni zahtev i procesira odgovor ali ona definitivno ne radi kako treba pošto kao odgovor dobijem PayPal homepage (!). Šta vi koristite? I kako?
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Možda da okačiš tu funkciju da vidimo, možda se dešava 404 pa 302 (redirect) - probaj da proveriš header koji se vraća? Meni liči na to.
Nisam koristio PayPal jako dugo, više od 5 godina, ne znam kako sada ide verifikacija, ali koliko se sećam sve je moglo da se strpa u 30-ak redova koda.
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Samu funkciju sam negde "pokupio" i malo prilagodio. Klasa i test primer odakle je ovo izvučeno je prikačeno na poruku. Probao sam da vidim nešto gotovo pošto nisam imao vremena sam da se cimam (par sati proučavanja dokumentacije i eksperimentisanja), ali mi se čini da će na kraju ipak biti tako... Korisnik se redirektuje na Success stranicu, ali verifikacija ne prođe kako treba.
Pri kraju je dodato logovanje odgovora u fajl, a $this->finish_order() menja stanje porudžbine i čuva izmene u bazu podataka. PHP kôd:
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Evo šta meni pada na pamet:
fputs($fp, "Host: " . $url_parsed['host'] . "\r\n"); Ne šalješ port, možda mora port da se pošalje. fputs($fp, "Host: " . $url_parsed['host'] . ":80\r\n"); Probao si konekciju sa portom 80. $fp = fsockopen($url_parsed['host'], '80', $err_no, $err_str, 30); jer je default, međutim i tu možda imaš grešku, pošto traži integer a ne string (ja sam imao problem sa tim kada sam portove čitao iz baze pa sam morao uvek intval($port) ) znači probaj sa: $fp = fsockopen($url_parsed['host'], 80, $err_no, $err_str, 30); Dalje, proveri da li je stvarno port 80. Moguće je da te zbog jednog od ova 2 baca na index.
![]() |
#5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Opet baca na index.
Hvala u svakom slučaju. Pogledaću šta dokumentacija ima da kaže na ovu temu pa javljam ako nađem nešto pametno ![]()
![]() |
#6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Nekada nije islo preko https, vidim da sada ide tako...
Probaj ovaj kod, sad sam to nasao na disku ... PHP kôd:
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 13. 11. 2005. u 01:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Proveri da li ti vraca: HTTP/1.1 200 OK
Ako da, onda je neka frka sa parametrima Ako ne, vidi da nije 302, to je redirekcija... Tako ces bar znati da li saljes na pravo mesto....
![]() |
#8 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Rešeno, hvala Blues!
Najveći problem nije bila greška u kodu ili nešto slično, već ljudska greška. Naime IPN je po defaultu isključen (stupid) što meni nije rečeno. Zato je svaki moj zahtev bio usluživan sa index stranicom. Kod funkcije je: PHP kôd:
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Moneybookers verifikacija Viza internet kartice banke Intesa | fanagoria | Sva početnička pitanja | 22 | 19. 05. 2011. 09:24 |
paypal | Ekvador | e-Business | 74 | 23. 09. 2010. 09:20 |
PayPal on site | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 16 | 20. 01. 2010. 14:32 |
PayPal placanje | JustBest | Opušteno | 1 | 08. 01. 2010. 19:39 |
Google paypal | nixa | e-Business | 1 | 14. 08. 2005. 13:47 |