![]() |
#31 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @jasmanac
Puko mi vise bio film od svih politicara. Svaki dan na tv-u. Mi cemo ovo, mi cemo ono... Eto, Boza mi naleteo ni kriv ni duzan. Jbg, lako planem. andrej pa gde si bio kad sam pisao tekst da me podsetis. ![]() Ok, "strucnjak" je stavio PDV. Inace ja ne znam koliko se ti secas, ako si kupovao sta u to doba. Porez na IT opremu je postojao. Mogao si nesto da kupis bez poreza ako je islo kao osnovno sredstvo za firmu. Posto sam radio u jednoj PC firmi bas u tom "non-pdv to pdv" stanje, 6 meseci pre uvodjenja pdv-a sve komponente su poskupele za 10%, i mozda mesec pred pocetak pdv-a 1%, tako da su firme maltene opeljesile gradjane vec u startu pre pdv-a. Posto je pdv dosao 1. januara, vec u 3 kvartalu iste godine prodaja hardwarea se normalizovala. Sto je i logicno jer se potraznja drasticno smanjila. Svako ko je imao novca ili planirao da kupi racunar uradio je to pre prvog januara. Ko kaze da je MS igrac broj 1? Zasto nisu mogli da saradjuju sa Appleom? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Exciting, drzavi ne trebaju samo desktop kompovi, vec i serveri. Apple OSX tek treba da se dokaze kao server, a Win desktop bolje saradjuje sa Win serverima nego sa necim drugim (Linux, BSD, OSX, stogod). dalje, to ne znaci da ce sve biti pod Windowsom, neki IBM mini ce raditi pod zOS, neki webserveri pod linuxom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Nisu mogli da saradjuju sa Apple Inc , iz prostog razloga jer je 0.1 % populacija culo za Mac , a mozda 0.01 % radilo na istom .
![]() |
#34 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ma zabole Apple za Srbiju, nemamo mi ovde para za to.. nemam ja para koji zaradjujem solidno iznad proseka, a kamoli neki prosecan klinac..
![]() |
#35 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Inace da dodam na ovu temu da sam gledao neki video materijal da je neki univerzitet u USA uzeo za 5 miliona dolara Xservova i narpravio 3 server u svetu po snazi. A ispred njega su bili neki Kineski koji je kostao 45 miliona dolara, i jos jedan od 65 miliona. Ja sam ostao zabezeknut. Video je iz 2005. godine. Ja sam samo bacio ideju, nije must have. Mada lepo bi bilo otici u opstinu i videti da na salteru rade sa iMacom. ![]() Poslednja izmena od sirNemanjapro : 29. 01. 2007. u 14:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Btw, osnova MacOS-a je BSD tako da je glupo reći kako je loš za servere (skup jeste, ali to ne znači da ne može da parira ostalim instalacijama). Mišljenje mnogih je da je MacOS X odličan za development kada je platforma za deployment neki Unix pošto pruža odličan desktop uz sve lepote punokrvnog Unixa. I sad, kakve ovo veze ima sa Đelićem?
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Božidar Đelić: 4 inkubatora, superkompjuter i 60M EUR | zira | e-Business | 21 | 17. 12. 2010. 21:34 |