|
![]() |
#1 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Off Topic: Pardon, otisao sam od racunara na kratko dok sam pisao poruku, a ono vec gomila odgovora ![]() Pricali smo nesto vec o tome na http://www.devprotalk.com/t1604-prov...utem-jmbg.html a evo i primjera kontrole JMBG-a u Hrvatskoj, trebqalo bi da je isti standard kao za domace brojeve. http://www.regos.hr/UserDocsImages/d...obrazacr-s.pdf Mislim da u Srbiji ne postoji automatski nacin da provjeris kod nekog autoriteta da li je JMBG validan i da li odgovara drugim podacima koje imas. Poslednja izmena od zira : 09. 02. 2007. u 17:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() Evo još jedan dobar link za kontrolu
http://en.wikipedia.org/wiki/Jmbg |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
expert
Expert
|
![]() Off Topic: mor'o sam ![]()
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() OK JMBG, ali dete ce lako 'pozajmiti' broj svog roditelja ili nekog starijeg! Ako zeli da udje, zna da ne treba uneti svoj JMBG broj.
Nemojte misliti da opstruisem igru ![]() Mozda jedino preostaje resenje - pre ulaska na sajt uneti validan JMBG, a kasnije doobra moderacija sajta koja bi naknadno zabranjivala profile koji ukazuju na to da iza njega stoji maloletnik. A sta mislite o malom testu od desetak pitanja cije odgovore deca verovatno ne bi znala ![]() Idem logikom - ako i uspe da uzme JMBG, upasce u oci raspitivanje za neke nedecije stvari ![]()
Natalna karta Poslednja izmena od shoba : 09. 02. 2007. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() uf... a kako ces da odredis nedecje stvari... znam mnogo starijih ljudi koji su mnogo manje informisani od dece... pogotovu dece koja vise na netu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Pa jeste, stvar je pipava.
Na glas sam razmisljao ne bi li iz nekoliko gluposti isplivala jedna dobra ideja.
![]() |
#7 | |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aj malo to sa ljudsko-korisničke strane pogledajte. Pa ja kad odem neku papirologiju da popunjavam pa moram da prepisujem JMBG sa licne karte uz sve ostale stvari izbijem se totalno. A kamoli neki prokleti sajt da mi trazi JMBG, aj da je neka nagradna igra, mozda bih i dao. Ali mozda...
Ali ovako, dodjem na sajt kaze unesite vas JMBG: sad zamislite scenario idem po kuci/kancelariji trazim licnu kartu ili vozacku da prepisem J(M)BG i udjem na sajt... Malo sutra ![]() Drugo rjesenja za napredne Internet hakere sto znaju da koriste search engine da ukucas u Gugl JMBG, na trecem rezultatu imas primjer: Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Miljan Karadzic
Certified
|
![]() Citat:
JMBG-1701954930000 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() tako nekako... kakvu god proveru da radiš, nemas nikakvu garanciju, sem ako nemaš mogućnost da se nakačiš na neku MUP bazu ili nešto slično, ali ni to ti ne garantuje da podaci pripadaju osobi koja ih je upisala. JMBG provera može donekle da reši problem, ali ja bih prvi obišao takav sajt. mislim da je formalno "da/ne" sasvim dovoljno, a kako ćeš u to ubediti klijenta, to već ne znam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|