(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Off Topic: Nisam nikada koristio sifr, ali probaj ovo - the new kid on the block - http://www.swfir.com/. Radi jako lepo sa elastičnim i (pretpostavljam) liquid layoutima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: FIR i sIFR su dve različite stvari... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Off Topic: @ jablan: Hence the offtopic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() FIR je super stvar, ali nazalost meni ne pomaze.
Dizajner je zapeo da ima naslov u nekom sumanutom fontu, a u pitanju je dinamicki text iz baze.. tako da moram sIFR da koristim.. trenutno sam resio problem u stilu Alexandara Makedonskog, tako sto sam iskljucio skript za IE, a na ostalim browserima radi... ali koliko vidim ljudi na netu tvrde da im sve lepo radi, pa bih voleo da mi neko pojasni kako se pravilno ukljucuje sIFR u dokument, posto mozda gresim negde. Ja sam uradio sledece: 1) dodao sam ona 2 CSS-a i sifr.js u head dokumenta 2) dodao sam replace komandu u dokument pri kraju dokumenta (iza elementa koji treba zameniti): Kôd:
<script type="text/javascript"> if(typeof sIFR == "function"){ sIFR.replaceElement("#sifrhead", named({sFlashSrc: "/sifr/bellevue.swf", sColor: "#4677a6",sFlashVars:"textalign=center"})); } </script> U helpu se pominje mogucnost da se replace doda u sifr.js, i da ce onda navodno da se izvrsi tek na onload. Ovaj deo mi bas nije jasan, gde tacno u sifr.js dodati sIFR.replaceElement() ? Da li ispred sIFR.Setup() ili iza ? Ili treba dodavati u onu ogromnu funkciju?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 28. 02. 2007. u 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hmmm..
Probaj da umesto: Kôd:
/sifr/bellevue.swf Kôd:
sifr/bellevue.swf Kôd:
./sifr/bellevue.swf
![]() |
#6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Imao sam ja tih problema,iskreno odustao sam ...mrzelo me da se cimam sa njihovim js-om.
Koliko sam ja video u rendered source ... on na <object> tag stavlja kroz style width i height .... totalni zbun ....javite ako ste nasli workaround ...
![]() |
#7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hm, nije li ideja da se SIFR primeni na sve naslove npr. tipa H2, tj. da ne moraš da eksplicitno zoveš replaceElement za svaki tekst... Ja bih sve to uradio u onload event handleru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Problemi a *boxovima | Mitrović Srđan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 01. 07. 2008. 20:43 |
sIfr i Thickbox | conica | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 08. 02. 2008. 22:14 |
Firefox 2.0.0.3 - problemi? | degojs | Web aplikacije, web servisi i software | 16 | 02. 04. 2007. 01:12 |
i opet css problemi | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 24. 03. 2007. 19:14 |
Hitrang problemi | ppavlovic | Marketing i SEO | 0 | 27. 07. 2006. 10:55 |