|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() Pozdrav,
danas nesto razmisljam kako moze da se napravi ovo(glupost je u pitanju) i jednostavno nista pametno da mi padne na pamet. Dakle pretpostavimo da imam tabelu users i u njoj polje visited koje se incrementira kad neko poseti dati profil korisnika i od toga zavisi rank user-a(sto je veci taj broj, veci je i rank korisnika). E sada, lako mi je da ispisem 10 ili (n) broj najbolje rankiranih, ali sta se desava kad hocu da ispisem rank za odredjenog(jednog) korisnika, prosto mi je nemoguce da svi rade ovako nesto: Kôd:
foreach (results (order desc clicks) as $cov) { $rank++; if ($cov == taj cov) return $rank; } Nadam se da neko razume sta sam pitao. Hvala.
Ako već nisi Anđeo, bar budi čovek... Poslednja izmena od Blood : 12. 03. 2007. u 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SELECT COUNT(*) FROM Users WHERE Visits >
(SELECT Visits FROM Users WHERE UserName = @username) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Kada imas podatke za tog korisnika, moze ovako da vidis koliko ih ima visited veci od njegovog:
PHP kôd:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() heh..hvala
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Order by IN() | misk0 | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 17. 09. 2009. 15:22 |
Kako napraviti da radi adresa nesto.nesto.com? | dejan86 | Sva početnička pitanja | 6 | 06. 10. 2007. 18:51 |
Order articles | Ivan | Planiranje i usability | 3 | 20. 06. 2007. 23:54 |
Visited linkovi... | Ilija Studen | Web design, Layout, User Interface | 7 | 20. 04. 2007. 09:29 |
Order array by relevance... | cvele | PHP | 3 | 25. 08. 2005. 17:10 |