|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 | |
majstor
Wrote a book
|
![]() Citat:
Oni su odlucili da nece praviti OS software vec ce ga naplacivati i to je tako. Prave ljudi aute, zgrade, software i prodaju... ne kradu, ne varaju, ne pljackaju. I...? Argumenti? |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() ja imam pravo na svoje misljenje,
da je Windows skup misle i mnogi drugi to sto se on nerealno bogati takodje je moje pravo da mislim argumenti su on sam i njegov racun u banci razmisljanja drugih http://www.michaelhorowitz.com/Linux.vs.Windows.html http://www.roughlydrafted.com/RD/Hom...951501472.html http://www.itwire.com.au/content/view/5450/53/ ja sam vec pricao kakve je to igranka, od pocetka razvoja industrije realno mi to ne oduzima 1% razmisljanja u zivotu ali bitno je razumeti Hardver / Softver pa Softver / Hardver sasvim je to normalno ali meni ne mora da se svidja i da napomenem ja nisam MS hater uopste, mislim da ce se Vista za godinu dve pokazati u pravom svetlu, ja samo kazem da se covek bogati (verovatno skoro pravno) nerealno i da je Windows 100 dolara umesto 400-500 cela industrija bi bolje napredovala i krenulo bi se u jedan otvoreniji sistem
#33 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Da se ogradim: ja pravim softver i hoću da budem bogat zahvaljujući svome radu. To što postoji izuzetno uticajna grupa ljudi koja tvrdi da bi software trebao da bude slobodan apsolutno ne znači da su i u pravu. Istina je negde između ![]()
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 24. 05. 2007. u 12:18. |
|
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() sorry brate, niko to nije rekao ! zasto bi spominjao mozillu
nikad neces imati milijarde kao on ili ? ja o tome pricam nije tesko razumeti ja ne bi ni voleo da imam ikad toliko milijardi makar radio ceo dan jednu i ostalo u svet dakle ja razmisljam na jedan nacin a vi na drugi to je ok nema potrebe vise
#35 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]()
#36 |
majstor
Wrote a book
|
![]() @MrSteel: naravno da imas pravo na svoje misljenje, nisam ti to osporavao, ali valjda imas i neke razloge zasto mislis tako - o tome pricamo. Mozes ti mene poslati sad u qrac i reci 'moji razlozi - moja stvar' ali valjda ovaj forum i sluzi za razmjenu misljenja.
Sad, postoje tona drugih proizvoda koji se danas na trzistu prodaju po 'svojim' cijenama koje su realne ili nerealne, ali postoji i tona kupaca kojima te cijene odgovaraju. Ja isto mislim da je Mercedes preskup, da je Dior prodaje skupo krpice i parfeme (ili sta vec), da su Versaci-jeve cipele kao i obicne, ali kostaju 5 puta vishe i da svi oni zaradjuju milione na tome, ali ne mislim da sa tim rade bilo sta loshe. Brin i Page takodje zaradjuju milione, milijarde pa sta? Ljudi su tu gdje jesu, rade to sto rade, nikoga ne ugrozavaju i to je to... I da, da mi sutra neko ponudi isti ovaj posao koji radim sad (a mislim da sam dobro placen) i da mi kaze "radices isti posao, ali ces biti 5 puta vishe placen" rekao bih 'U redu, kad pocinjem'. Trebala bi da me grize savjest? ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() fondacija ok, pomazu ljudima bilo bi cudno da ne potrose, da li si pogledao finansijski izvesta i koliko potrose godisnje ?
ja sam naveo razloge i ima ih gomila, samo da li ste skontali sta vi branite i sta ja pricam, samo opusteno, mogla bi ovo presiroka rasprava da bude a za mene uopste i nije rasprava nego ubedjivanje u to da li je moralno ili ne imati 40 milijardi na racunu zato sto izdajes softver ili bilo sta radis u zivotu a tek sada kakve bi se price mogle nadovezati od stanja u svetu, na netu pa do beskraja ljudskih vrlina i mana ![]()
#38 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Ne shvatam, zasto bi bilo nemoralno imati pare na racunu, ako su zaradjene na posten nacin? Iako je majkrosoft mozda i zloupotrebljavao ponekad svoj monopilisticki polozaj UVEK je bilo alternative, niko nije terao ljude da im daju pare ni za OS, ni za office programe. Jednostavno su pravili stvari koje su ljudi hteli, koje su bile vredne placanja i to je to.
Evo i ja imam para na racunu vise nego sto ce neki etiopljanin da zaradi za ceo zivot pa se pitam da li me taj etiopljanin smatra za nemoralnog? |
![]() |
![]() |
#39 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Ja te smatram... LoLz Eh da mi je da imam para kao Bili pa ceo dan bi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pa sutra dan opet isto... ![]()
#40 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Stvarno ne razumem kako ljudi mogu da troše vreme i živce na "advokatisanje"
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potrebna pomoc monitor ili... | BRATISLAV | Hardware | 5 | 30. 12. 2007. 16:30 |
Ensim - pomoc potrebna | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 27. 07. 2006. 09:47 |
ITNO..potrebna pomoc | conica | Web site, dizajn i multimedia | 2 | 07. 05. 2006. 03:27 |
potrebna pomoc oko SQL upita | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 10. 02. 2006. 17:09 |