|
Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#41 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Za Marka znam da je vrlo mlad, za ostale ne znam. Ako je vec ideja bila predstaviti firmu kao neki skup ljudi koji vrlo studiozno prilaze problemima, cak imaju i svoju naucnu metodologiju rada, koji vole te invent-reinvent-repeat fore, mozda je sam sajt mogao da ode u drugom pravcu i posalje i neku drugu poruku.
Lep primer - http://www.kurtnoble.com/about/. Klasicni "been there, done that" prc za sve signale i adaptivne puteve i ostale sektase. Da sam ja neko ko u nekoj firmi odlucuje da li ce vasoj firmi poveriti to "stratresko" u definisanju prisustva i koriscenja Interneta za potrebe biznisa, a pritom na sajtu pokazujete respekt samo za trenutno aktuelne ideje (sa izuzetkom Lovemarks), ne bih se zakleo da bi vi bili pravi odgovor za to "stratesko" u projektu.
#42 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ni meni se to ne svidja. Manje-vise svi "kradu" ili "dobijaju inspiraciju" ali to se ne govori bas tako. Bar ne kada planiras ozbiljno da se time bavis.
I kod onog dizajna, ne znam zasto ste digli frku, sve je prilicno stragihtforward, niko tu nije izmislio toplu vodu... pa ni ovi od kojih su dobili inspiraciju ![]()
#43 | ||||||
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/4265374.stm Citat:
![]() Citat:
Citat:
Taj "Star Trek" Kurtnoble nisam mogo da gledam duže od 30 sekundi, tako da se nisam mogao natjerati da razgledam detaljnije. Na prvu loptu, nisam vidio ništa zanimljivo. Lovermaks datira iz 2004, znači takođe trenutno aktuelna ideja. Ja bih zaista volio da čujem i neke druge ideje koje izlaze van poznate "sekte". Citat:
![]() Citat:
http://www.sitepoint.com/article/cop...esigners-steal Takođe, poznato je u dizajnu, ali u nauci, sportu, da različiti ljudi dolazi nezavisnno do istih rješenja. Ja sam imao situaciju da je Time.com lansirao sajt sa vrlo sličnim interfejsom Momentu, 6 mjeseci nakon što smo mi uradili interfejs za Momenat. Nije bilo šanse da ga vide negdje, nego su došli nezavisno do sličnog rješenja. |
||||||
![]() |
![]() |
#44 | |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Off Topic: Citat:
![]()
![]() |
#45 |
Knowledge base
Wrote a book
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() Off Topic: Načni novu temu, ima još zainteresovanih diskutanata, a ja imam neke cifre u šteku... ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ja ne mogu da gledam više tu pink boju... koji god sajt okrenem - svi furaju nešto roze. I to je ono što mene najviše nervira u web dizajnu, neko proglasi nešto za cool i odmah čitava armija počne da se klonira. Nemam ništa protiv roze boje, ali aman... zar moramo da plivamo u moru pink sajtova? Jedva sam dočekao da ode out-of-fashion onaj pixel design pa da napokon mogu nešto da pročitam na nekom sajtu, a svi se ufuraju u onaj XXXL design, gde moram da scrolujem stranu da pročitam naslov. Zar to vas ne nervira? I ko su ti jebeni trendsetteri?
Mungos, 5 strana ti je dovoljno za SEO? ![]() ![]() Sorry što sam tako neprijatan (a da li ja umem drugačije? ![]()
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 18. 07. 2007. u 23:27. |
![]() |
![]() |
#47 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 29.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
![]() |
![]() Iskreno i mene mnogo nervira i sve vise i vise ime ide na zivce pojava mode i u web dizajnu. Znaci svake godine ubace nesto novo i to se svidja samo dizajnerima i samo oni kontaju .
I sad se svi furaju sa nekim glupavim web20 dizajnom za koji apsolutno nigde ne postoji definicija niti neka specifikacija kako treba da izgleda, i svako fura neku svoju pricu ![]() Al ne bitno. Morao sam ovo da kazem. Nece skodi Jedna od mojih omiljenih izreka: Moda je kad nosis nesto sto nekom drugom lepo stoji ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Knowledge base
Wrote a book
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() Kao pjeva Boban Zdravković "Neko može da prati i modu, a ja nemam para ni za vodu..."
Nisam turio rozu što je u trendu, nisam ni imo pojma do sada da je u trendu uopšte, niti je sajt trendsetterski... ![]() Bluesman: Ma pusti diplomotiju, a što se tiče teme, dodaj par redova u code foruma da se moje teme automatski lockuju čim dostignu 5 strana ![]() Alaksandar: super izreka! |
![]() |
![]() |
#49 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
![]() |
![]() Bravo Marko i ekipa.
Pravi 2.0 pristup. Clever copywriting, tipografski web dizajn, izbor fotografija na Process strani je mogu da kažem GENIJALAN (ovu reč upotrebim dva puta godišnje a stvarno mnogo toga viđam), oseća se iza svega ovoga neka jaka, jaka energija, kao moćan automobil koji je stajao u garaži godinama i sad odjednom izleteo na autoput i vozi 300 na sat. Što se tiče rečenice "Methodology we steal" potpuno je simpatična i pre svega je odraz samopouzdanja i duha. Savršeno se uklapa u radikalno direktni pristup copywritingu koji je osnovno obeležje Web 2.0. Mislim da samo onaj ko je zaista uveren u svoje znanje i kvalitete može i sme da napiše tako nešto. Nasuprot tome, kad vidim danas da neko piše o nekom svom originalnom pristupu i pravi novu teoriju svemira od toga, odmah znam da je to katastrofa u najavi. Što se tiče komentara da podseća na Huge Inc, ne vidim ništa loše u tome... kad bi svako razmišljao tako, bilo bi mnogo više rezultata na domaćoj sceni. "Kapiraj, kopiraj" je odličan i profesionalan pristup! Bitni su rezultati, i sve što dovodi do rezultata je dobar pristup. |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() ^^ jos jedna od stvari u kojoj se ti i ja bitno izgleda ne slazemo
![]() nije ni cudo sto onda lik koji je uspeo u americi, i jedan je od onih na koje se ugledate u samopouzdanoj metodi kopiranja ( ![]() budite originalni jer se to svuda prepoznaje, jedini problem je biti originalan i kvalitetan u isto vreme ja u potpunosti podrzavam projekat i znam da ce rezultati doci, ali ne mogu da verujem u to da je Kopiraj Kopiraj ili Kradi Kradi ![]() ovo je sad vec tema koju bi bilo najbolje preneti u neku drugu novu ako ima potrebe posto je cela prica sad vec van domasaja sajta RainDuff ![]()
blog: mrsteel.wordpress.com www: hagane.us del.icio.us Hagane Flash Forum - od pocetnika do eksperta Poslednja izmena od MrSteel : 19. 07. 2007. u 02:43. |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Nek si se ti nama Mungos, vratio | torbica | Opušteno | 87 | 25. 04. 2010. 00:37 |
Rainfall Daffinson zapošljava vrhunske Web interfejs dizajnere | mungos | Poslovne ponude i zapošljavanje | 20 | 22. 08. 2007. 10:35 |
Rainfall redesign | modeus | Web site, dizajn i multimedia | 13 | 17. 04. 2007. 11:59 |
Offshore company... | Ilija Studen | e-Business | 15 | 06. 02. 2007. 10:09 |
Anti WEB 2 Company | blogowski | Linkovi | 3 | 28. 08. 2006. 00:26 |