![]() |
#11 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ide malo drugačije... Nakon rešenja prvo uradi pečat, potom idi po PIB, pa sa svim tim u banku po račun, pa sa svim tim u poresko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() sistem mi nije slao notification o reply pa nisam ranije odgovarao....
a kako posle sredite uplate iz inostranstva? meni bi konkretno slali preko wire transfer. mogao bih da se uklopim u 2mil/year |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Najnormalnije, imas devizni racun, ispostavis fakturu, stigne wire, posaljes u banku nesto sto se zove "raspored deviznog priliva" gde navedes od koga su pare i po kom osnovu (faktura br ... ), i onda ti pare legnu na devizni racun. Ti kasnije mozes da radis otkup i prebacis na dinarski racun, cak koliko znam najnovija fora je da MORAS to da uradis, navodno ne sme da ti stoji nista u devizama, cim ti legne uplata u inostranstvu MORAS da prebacis sve u dinare.
Isto tako kada placas u inostranstvo, doneses fakturu, napravis nalog za uplatu, banka odradi wire sa tvog deviznog racuna (prethodno moras da kupis devize, iste one koje si prethodno prodao, naravno po losijem kursu, ali kako bi banke drugacije pravile onakve palate ![]()
![]() |
#15 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Ja ne znam za tu foru da ne sme nista da ti stoji u devizama? Mozda je tako za agencije?
Ako dobro znam, ako si d.o.o., i ako si registrovan za spoljnotrgovinski promet, onda mozes da drzis devize koliko dugo hoces.
![]() |
#16 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
a to za 100.000din dnevno podizanje bez ikakvog pravdanja jel to sigurno da je zakonito? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Naprotiv, za sve morash da imash pokrice... Bash sam danas pricao sa kolegama iz racunovodstvene firme o tome.
![]() |
#18 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pozdrav,
Nisam siguran kakva je politika DPT-a po pitanju linkovanja srodnih, nazovi-konkurentskih foruma, pa ne zamerite ako sam prekršio pravila jer nije bilo namerno. Imate vrlo opširne diskusije na tu temu na ES-u, odeljak Vodič za posao. Konkretno, teme Kako se sada otvara Agencija i radnja/preduzece - skidanje para sa racuna. Nadam se da će vam ovo makar malo pomoći u donošenju odluke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Otvaranje firme | GaVrA | Sva početnička pitanja | 70 | 29. 03. 2011. 00:16 |
Pohvala za otvaranje firme u Srbiji kod Guya Kawasakija na blogu | mungos | e-Business | 6 | 02. 08. 2006. 17:59 |
Omiljene "male" softverske i web-related kompanije | Dejan Bizinger | e-Business | 8 | 01. 03. 2006. 16:00 |