![]() |
#11 | |
troll mode
Wrote a book
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ustvar ja to gledam 500$ kao neki donji mimimum. Lako je samo za strane sajtove,ako imas 20 centi po kliku,ctr 10%... eto ti 600$ mesecno za 100 posetilaca. Nije tesko naci rec koja gura tih 20 ,naime skoro svaka rec je takva. I to za one oblasti koje nemaju mnogo konkurencije.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() pa nije ni posecenost toliko bitna ako imas puno ljudi koji stalno dolaze, kao sto je slucaj sa forumima (bilo je dosta price o tome zasto je CTR kod foruma nizi, proguglaj, prelistaj postojece strane)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
...
Qualified
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
nemoj pogresno da me shvatis, ti ako imas takve statistike svaka cast, ja ovo ovde pisem samo zbog ostalih ljudi koji ovo citaju, da se ne ubiju u pojam kad otkriju da njihovi sajtovi prave CTR od 0.30% - 1% jer su to sasvim realne cifre za engleski sajt sa 4-5 hiljada poseta dnevno, bar po mom iskustvu..
![]() |
![]() |
#16 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() 10% CTR deluje sumljivo maximalno, možda ako bi upakovao reklame da izgledaju kao navigacija - čitaj prevara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Samo stavi 336*280 na sred strane,jedan na sred ,jedan dole na kraju lepu uklopljen kao ovde:http://www.askthebuilder.com/659_Kit...cksplash.shtml.
Bitno je da boje budu lepo uklopljene tako da ne odudara od sajta. Ali je ubedljivo najbitnije da stavis ads tamo gde se vidi. Na sred strane,ali valjda to vec svi znamo. I to je bar 7-8% mada ja nikada nisam imao ispod 10% A tih 0.30% - to jedino ako ads stavis tamo gde niko ne ide. 10% je jako jako daleko od maximuma. Uobicajeno je 10-30%. Znam da je bilo lljudi koji su u proseku imali 30% a maximum cak 90% ali ja to nikada nisam postigao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() e sad pitanje je koliko je sve to eticki posto o tome dosta pricamo u poslednje vreme...
pogledaj Goran je imao jedan tekst vezan za pozicioniranje oglasa u centar strane i sl http://www.personalmag.co.yu/blog/?postid=1457 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
...
Qualified
|
![]() Citat:
![]() Teoretski je moguce imati CTR od 10%(bez prevare)ali je u praksi to prosto neizvodljivo. A ovo da strana treba da bude uklopljena u sajt se nije pokazalo kao najbolje resenje(bar kod mene).Takodje zavisi da li imas dosta stalnih posetilaca,ako ih imas kao najbolje resenje se pokazalo svakodnevno menjanje boje banera na sajtu kao i njihov raspored. Samim tim niko ne moze reci da ima formulu uspeha za zaradu od adsensa.Sve zavisi od slucaja do slucaja! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
član
Certified
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji drugi port za SSL osim 443? | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 29. 06. 2008. 01:15 |
Potreban js/ajax developer za sitne izmene u postojećem skriptu | phoenix | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 10. 09. 2007. 12:29 |
Dodati element u asocijativni niz ne prepisujući postojeći | Nemanja Avramović | PHP | 5 | 28. 07. 2007. 17:46 |
Predlog za novi forum i modifikacije postojećih foruma | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 18 | 02. 05. 2007. 20:02 |
Najveca zarada od Google AdSensa na ovim prostorima ? | Nedim Dedic | e-Business | 59 | 16. 02. 2007. 14:17 |