![]() |
#41 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.02.2006
Hvala: 8
4 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
Takođe, postoje vrste usluga na koje se na plaća PDV, ali nigde nisam našao precizno objašnjeno koje vrste i u kojim slučajevima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Onda ili moj ili tvoj knjigovođa nema pojma
![]()
![]() |
#44 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() nije bash bash on topic, ali kada smo kod knjigovodja...
Da li mi mozete potvrditi da po zakonu posledice gresaka koje napravi knjigovodja svojom nekompetentnoscu i/ili neznanjem, a koje su stetne po preduzece sto finansijski sto pred zakonom, snosi sam knjigovodja a ne preduzece? |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() evo sta je meni napisao jedan knjigovodja na tu temu:
U slucaju korisitim usluge knjigovodje i knjigovodja me pogresno obavesti o nekom zakonu, ko je odgovoran ? Što se tiče poslovanja, sve uzanse vezane za samo poslovanje su Vaša obaveza pošto je definicija knjigovodstva sledeća: Knjigovodstvo je knjiženje promena po validnim dokumentima dobijenim od strane klijenta ili posodavca. U svakom slučaju knjigovodstvo vam može dosta pomoći a ako se desi gore navedeni slučaj zakon je tu decidan... odgovono lice je vlasnik radnje a on može nakon dobijanja rešenja o kazni povesti parnicu protiv knjigovodstva što zakonodavca ne interesuje... Odgovornost samog vlasnika radnje ili firme nastaje iz toga što je ON ovlastio odredjenu osobu ili firmu da u njegovo ime i za njegov račun vode knige. Ovo sve je vezano za pogreške nastale na mah ili ne namerno... ako se utvrdi namera onda je to krivično delo ali sve to je već domen pravnika... Od kad radimo a to je 15 godina, nismo imali ništa problema tog tipa mada je bilo grešaka s o obe strane. Početkom ove godine, a pred završni račun, izašlo je preko 1500 strana propisa vezanih za tu materiju... i onda vam može biti jasno da je skoro nemoguće uz normalan rad biti 100% upoynat sa svim novinama... nama je do sada uspevalo da držimo korak sa propisima i nadam se da će tako biti i dalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Knjigovodja zajebe - ti najebesh.
![]() |
#49 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() i kako resavate takve situacije izmedju vas i knjigovodje, ako i kada (ndb) dodje do takve situacije?
Mislim..ja zaista nisam sigurna da li bih mogla mirno da sedim i komentarisem tipa "pa dobro..desi se svima" a da me je kostao nekoliko hiljada evra... mislim, po ovome onda knjigovodje dodju kao povlastena kategorija bica Poslednja izmena od conica : 06. 09. 2007. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Otvaranje firme | GaVrA | Sva početnička pitanja | 70 | 29. 03. 2011. 00:16 |
Pohvala za otvaranje firme u Srbiji kod Guya Kawasakija na blogu | mungos | e-Business | 6 | 02. 08. 2006. 17:59 |
Omiljene "male" softverske i web-related kompanije | Dejan Bizinger | e-Business | 8 | 01. 03. 2006. 16:00 |