|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Cao,
zna li neko kako da podesim action script ili postoji drugi trik tako da mi se ponavlja jedan deo flash animacije koja ima otprilike 150 frejmova, recimo od 70-150 frejma, i tako samo taj drugi deo u nedogled? Narucilac animacije hoce da se odigra jedan dogadjaj/animacija (kotrljanje lopte), i da se zatim drugi dogadjaj/animacija (okretanje lopte oko sebe) odigra beskonacno puta. Ja sam oba ova dogadjaja/animacije uradio u jednom flash fajlu/timelineu i ocekujem da je moguce, uz pomoc action scripta izdati komandu kao sto je npr. goToAndPlay ('frame 70') ali to mi ne radi. Probao sam da uradim i dva zasebna flash fajla/filma od istog projekta, ali cak iako bacim frejmove od 70-150 i renderujem taj film od 1-70-og frejma, animacija se pojavi do 150-og frejma. Planirao sam da napravim 2 flash movia pa da ih importujem nekako i onda ovom drugom kazem da se ponavlja u beskonacno, ali opet- kako? Ako neko razume ovo ![]() ![]() napredovanju. ![]() Hvala najlepse ![]() Pozdrav, Zaprepast |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() stavi u 150 frejm keyframe i u njega upisi
gotoAndPlay(70);
![]() |
#3 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.09.2007
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Thx!
![]() Svaka cast, radi. ![]() Mada prijavljivao je ovu gresku: ----- **Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 2, frame=85:Line 1: ')' or ',' expected gotoAndPlay(frame 65); ----- ali posle nekog vremena i ponovnih pokusaja, nekako je prestao da je prijavljuje. Go figure? ![]() Veliko hvala Mr.Steel! Pogotovo na brzini odgovora! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() nema na cemu
frejmovima mozes dati ime i tada mozes koristiti stringove da bi skocio na odgovarajuci frejm dakle recimo das mu ime "uvod" onda mozes da koristis gotoAndPlay("uvod") ;
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
URL Rewrite - Pomoc | Zizi | Regular expression i htaccess | 5 | 18. 08. 2009. 23:19 |
Logout pomoc | vendi | Sva početnička pitanja | 5 | 18. 12. 2007. 17:17 |
Pomoc oko ucenja- div id | Anelej | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 24. 03. 2006. 22:28 |
html_entity_decode() - Pomoc! | ana | PHP | 2 | 15. 03. 2006. 09:58 |