|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Imao si srece, prosle godine smo na jednom sajtu menjali subdomene u subdirs... i mesec dana posle mogli su se naci linkovi sa subdomenom.... doduse, to je interno reseno sa 301, ali to sto je tebi promenio brzo index je koincidencija.
![]() |
#22 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Iskustvo mi govori da se interni linkovi ne rasipaju. Imao 5 interna linka, ili 100 - svi ce dobiti istu 'vrednost'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
expert
Grand Master
|
![]() poddomeni imaju i prednosti:
recimo kad trazite robi-bobi dobijate (bar ja dobijam, google me nervira sa njegovim geo rezultatima) sledece: Kôd:
moj domen ispod njega uvucena stranica sa sajta poddomen na mom domenu ispod njega uvucena stranica sa sajta ![]() ubedjen sam da je za google poddirektorijum bolja varijanta sto se tiche PR zato sam i poslednji sajt uradio tako da je forum poddirektorijum videcemo kad se razraste sta ce biti opet, ukoliko je nesto logicki razlicito od osnovnog sadrzaja, ja bih ga ipak stavio u poddomen - ipak je to ideja poddomena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Iz konteksta je valdja jasno da je problem sadrzaja prevazidjen, da on postoji i da zadovoljava ono sto mu je namena, tako da je sad dilema svedena samo na pitanje iz naslova.
![]() |
#26 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() pa zakljucak je onda da je na duze staze sve jedno.
verovatno google skonta da je to 'tvoj' poddomen, ako ga linkujes sa primarnog. jedino ostaje ono da taj poddomen mora neko vreme da se dokazuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
SEO expert
Certified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Google vidi to kao potpuno novi site, i link sa primarnog sitea po meni ništa ne znači. Daje određenu vrijednost ali ne garantira ništa. Treba puno vremena, linkova i dokazivanja da bi poddomena rangirala. Ukoliko se želi odmah traffic sa tražilica ide se na poddirektorij, a ukoliko nije bitna početna velika eksponiranost i možete si priuštit vremena za promociju poddomene onda se ide na poddomenu. To je pogled sa SEO strane.
![]() |
![]() |
#28 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() google jako mnogo vodi racuna o tome ciji je sajt i da li su linkovi koji pokazuju na njega sa istog domena, sa istog IP-ja, istog hostinga, itd.. to im sluzi da provaljuju razne linking sheme i link spam..
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Predlog za novi forum - snippets (ili neko bolje ime) | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 11 | 08. 08. 2008. 01:25 |
Sta je bolje od plavusa na twitteru | dinke | Opušteno | 8 | 15. 10. 2007. 11:30 |