20. 09. 2007. | #51 |
book-keeper
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 1
7 "Hvala" u 4 poruka
|
Ha kakva tema, mi pricamo o karoseriji i opremi a Liquid i ostali vire ispod haube
Vidi Mnogo je zayebano imati u posedu sve te podatke. Stvar je stala jer je procurelo da jedan deo informacija curi negde u druge zamlje. Opasnost lezi u tome, da neko dodje i ponudi tvom sinu nastavak skolovanja u zemljama EU jer je na osnovu baze, procenio da ima osnova za ulaganje u njega. Odliv mozgova Preteran strah ili ne, to je bila tema. Drugo, ko cuva te informacije? Pipavi deo informacija, vec imas u Republickom zavodu za statisiku i prikupljni su preko popisa, raznih licnih dokumenata, MUP ... ali je jasno definisano ko ima pristup tip podacima i kome se daju u pisanoj ili elektronskoj formi. Ima jos toga tu, pominjane su sekte, politicke partije, CIA, KGB ... Sa roditeljima je dosta zayebano komunicirati Trece, softver jeste kabast i lose uradjen. Sve nesto tabujes izmedju nekih prozora, drndas po nekim menijima U principu ono sto ja uradim za 60 min u mom programu tamo mi treba 120. Kvaka je sto nije jasno definisano KO VRSI UNOS PODATAKA, OCENA ... SVEGA Ne zna se jer ministarstvo nece da plati coveka koji ce to da radi. Po sistematiziji rada, ne postoji osoba koja to treba da radi. Podrska je u nama susednoj i prijateljskoj BIH. Mozes misliti. BTW, Admin sifru sam razbio za 10 minuta sto nije predvidjeno da se desi uopste. Sto ja sve ovo pricam? 1. Skole ce baciti pare na druge programe 2. Sve podatke ce morati ponovo da unose onda kada neko odluci da uozbilji ovo Evo ti jedan primer zasto je to sve dupli posao. Ti kada pripremas osmake za kvalifikacioni ispit za upis u srednju skolu, ti moras odstaviti ministarstvu ocene za svakog ucenika od V-VIII razreda i gomilu drugih podataka u elektronskoj formi iz EIS-a (ELEKTRONSKI INFORMACIONI SISTEM) Taj program, koji salje ocene roditeljima, mora generisati i gore navedeni izvestaj, ostampati diplomu ... Radi li sve to on? Sumnjam Pritom, nemojte zaobilaziti cinjenicu da je NASTAVNI KADAR INFORMATICKI NEOBRAZOVAN i da u njega treba da se ulaze. Nije to bas tako lako kao sto mislite. Corava su to posla, ja da ti kazem |
20. 09. 2007. | #52 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Nisam ni u jednom trenutku rekao da je on to izmislio, nego da je tako organizaovao bankarski sistem. U detalje nisam ulazio jer su nebitni za ovu diskusiju, samo sam ukazao na princip kako se pristupilo resavanju problema, kao sto ni tvoja opaska neme veze sa ovom diskusijom.
21. 09. 2007. | #53 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Pa pokušavaš da spojiš nespojivo. To je moja poenta.
21. 09. 2007. | #54 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Umesto ovoga što si napisao, mogao si napisati i da lupam. Imalo bi istu vrednost.
Mogu da prihvatim da grešim ako probaš da mi objasniš u čemu grešim, a na ovakve opaske je teško diskutovati, pa diskusije nece ni biti.
25. 09. 2007. | #55 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
|
|
25. 09. 2007. | #56 |
A joint a day
Master
|
Nije ovo baš sasvim tačno. Mesec dana pred kraj školske godine ocene se ne pokazuju roditeljima. Verovatno da bi se izbegli pritisci. Nisam siguran da li je to regulisano zakonom ili internim pravilnikom, ali u borskoj gimnaziji je tako.
25. 09. 2007. | #57 |
novi član
Datum učlanjenja: 25.09.2007
0 "Hvala" u 0 poruka
|
...Pokušao sam da pročitam celu temu, ali sam malo žurio, pa sam možda prevideo neki detalj...
Ako se dobro sećam, jedan od načina sprečavanja direktnih "poseta" određenoj (php) stranici je i "HTTP_REFERRER" varijabla, a po ovome što vidim... Jel grešim? |
25. 09. 2007. | #58 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Neki browseri ne salju http referrer parmetar... tako da to bash i nije validno...
27. 09. 2007. | #59 |
novi član
Datum učlanjenja: 27.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Reply na komentar novinara ICT-a (Hrvatska). - Sorry nisam se jos uhodao u sistem rada ovog blog-a. Pa ide:
Citat novinara: Bit će još gore kad se Primorac nabrije na istu ideju pa počne slične bedastoće uvoditi u Hrvatsku na vjerovatno još nesigurniji način. Ajde, bar ću imati tema za Bug i Lider da malo i prosvjetu ošibnem. :/ .... Bravo majstore, treba ovo da se procuje !!! Ja se nadam da ce i Bg novine ovako nesto da objave. Ko je pravio pomenuti site ? Pa pravio neko ko je sedi u skupstini a proglasio se "programerom". Poslednja izmena od pnedic : 27. 09. 2007. u 11:07. |
17. 10. 2007. | #60 | |
book-keeper
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2006
7 "Hvala" u 4 poruka
|
Evo da iskopam ovu temu iz bunara
Mislim da je ovaj link donekle krucijalan za razumevanje nekih detalja http://www.mps.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=441 Citat:
|
|
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
koja je ova aplikacija (dnevnik.hr video player) | Nemanja Avramović | Sva početnička pitanja | 1 | 10. 04. 2008. 03:19 |
Korporativna sigurnost/security researcheri | LiquidBrain | e-Business | 43 | 21. 06. 2007. 10:05 |
Sigurnost i poslovna politika... | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 06. 05. 2007. 02:25 |
ptt i sigurnost | nixa | Opušteno | 5 | 23. 03. 2007. 16:50 |
Firefox i sigurnost | Ilija Studen | Web aplikacije, web servisi i software | 43 | 05. 03. 2006. 00:24 |