|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Znam da smo dosta drvili o ovome. interesuje me da li je neko primio preko wire tranfer na devizni racun u srbiji neka sredstva i koja je sada procedura. tj dal se nesto promenilo od tamo pre par meseci kad su uveli onu foru da se trebala dati izjava odakle i za koju svrhu su pare stigle itd.
dakle da li je sada nesto tu promenjeno, da li te teraju da platis porez itd. interesuje me i za ako salje fizicko lice i ako salje pravno. |
![]() |
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja danas dan ček da se unovči - samo je izjava trebala. Doduše, ne znam da li će me cimati da opet potpisujem izjavu kada pare legnu...
Raiffeisen Bank, Novi Sad
#3 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() Ja pre neki dan dolare neke - samo izjava.
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Za cekove se nista nije menjalo u zadnjih nekoliko godina, nekad vam poture da potpisete izjavu da cete snositi troskove ukoliko je cek nenaplativ.
Nemojte to mesati sa wire transferima iz inostranstvima, to su sasvim druge stvari.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 02. 10. 2007. u 18:06. Razlog: glupost |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() I za čekove se od maja potpisuje izjava koja je svrha naplate, kao i za svaki drugi priliv iz inostranstva. Doduše, kako to kod nas biva, ume da varira od banke do banke.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Nemam takva iskustva sa Intesom i Komercijalnom.
#7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja sam u zadnjih par meseci unovčio par čekova od Google-a - mora izjava. Ako ne potpišeš izjavu odmah kada predaješ ček onda te cimne teta iz banke da dođeš u banku i baciš autogram kada pare legnu, isto kao za wire... Bar tako ide sa Raiffeisen bankom.
#8 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Kakva izjava je u pitanju? Da ces snositi troskove ako je cek nenaplativ?
Pitam posto sam samo takve stvari dosad dobijao na potpis, ne i izjavu o svrsi ceka/uplate ili cemu vec, kao kod wire transfera.
#9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Izjava o svrsi naplate (ili kako god da se pravilno zove).
Za ček se potpisuje još jedan doc kojim valjda ovlašćavaš banku da unovči ček ili šta već, nisam zagledao pošto mi se žurilo (a i njima - bio je kraj radnog vremena).
#10 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Daju ti jedan obrazac da zaokružiš kakva je naplata u pitanju, honorar, dividenda, pomoć rodbine itd.
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Primanje donacija za Open Source projekte | Petar Marić | Istine i zablude | 8 | 02. 03. 2010. 03:13 |
Limit za podizanje para na osnovu Mat. troskova? | Peca | e-Business | 10 | 02. 11. 2008. 14:02 |
Koliko para za ovakvo oglasavanje? | cvele | e-Business | 10 | 21. 03. 2008. 09:05 |
Zahtev promene DNSova za nacionalni domen | Dragan Babić | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 12 | 13. 10. 2006. 03:06 |