|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.04.2007
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() cool znaci manje vise sve po starom.
fala na brzim odgovorima |
![]() |
![]() |
#12 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() sta obicno stavljate za svrhu naplate?
#13 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() pa meni posto stize od firme moram napisati nesto tipa za usluge na polju bla bla ili consulting ili tako te fore. kod intese se pise bas rukom ko u supu kad dajes izjavu a u raiffaisen imas check boxove pa ne mozes sam da izmisljas
|
![]() |
![]() |
#14 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Da 810 koliko me pamcenje slizu...
![]() Smorili su ovi iz Raiffeisen banke... Prvo su stalno zvali, a sad su hvala bogu poceli da salju SMS poruke... Ja sam bio u Poreskom ili kako se to zove... i uletim ti ja u kancelariju gde su me poslali i kazem: "Dobar dan, ja cuo da mora da se placa porez! (onako sa osmehom)"... kad su zene popadale na pod... kao fazon naravno da mora (!), i posto sam objasnio moju situaciju nista nisu znale da mi kazu, samo da sve (prilive, honorare, stipendije... sve!) sabiram i pazim da ne predjem taj milion ili sta vec.. luda kuca ![]()
#15 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() And back to square one ... which means ...
- Svi vi koji ne uplatite porez nakon sto primite pare iz inostranstva krsite zakon - Tkoga je briga, svi prolaze nekaznjeno, jer se zakon svejedno ne sprovodi - Welcome to Serbia (TM) Sve u svemu, ne vidim uopste svrhu otvaranja ove teme, osim ako ste mozda zeleli da vas ovi iz poreskog imaju u vidu za neka buduca vremena, kada Srbija vise ne bude {$user_dinke_location} ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() e, ali koliko sam ja shvatio, kada su i meni trazili da popunim izjavu o "svrsi uplate", da li je u pitanju honorar ili nesto drugo, ja sam se pravio bil-de, i kao "a kakva je razlika? u cemu je poenta? sta da izaberem od toga? kako sam da znam? upomoc?" - i ona kao "ma stavite samo honorar i ne morate da brinete, to je ionako beznacajna procedura".
a zasto je to na kraju bitno? da bi platio porez, kao privatno lice, ali SAMO ako predjes neku cifru od 10k eura GODISNJE. znaci, placas taksu drzavi, sto kaze dinke "porez", ali nemas dodatne troskove i naplacivanje sve dokle si "mali" ![]() ili sam ja to mozda pogresno shvatio >.< |
![]() |
![]() |
#17 | |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Citat:
mozete zatvoriti ovaj thread da se ne bi jos neki "mladjani zeka" prijavio za odstrel od poreske sluzbe ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Inače, novi obrazac o svrsi priliva se popunjava za potrebe NBS a ne za potrebe uprave prihoda. |
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Primanje donacija za Open Source projekte | Petar Marić | Istine i zablude | 8 | 02. 03. 2010. 03:13 |
Limit za podizanje para na osnovu Mat. troskova? | Peca | e-Business | 10 | 02. 11. 2008. 14:02 |
Koliko para za ovakvo oglasavanje? | cvele | e-Business | 10 | 21. 03. 2008. 09:05 |
Zahtev promene DNSova za nacionalni domen | Dragan Babić | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 12 | 13. 10. 2006. 03:06 |