|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | ||
novi član
Datum učlanjenja: 16.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Clan 7.
Citat:
Kako mogu da se pojave isti zahtevi od YU vlasnika za istoimene domene? Clan 8. Citat:
Da ne bude "ko prvi devojci, njemu dete"... Napomenuo bih da je nekoliko hiljada sajtova uradjeno od strane "klinaca iz komsiluka" i da isto toliko vlasnika istih nece, niti imaju pojma da se ovo uopste i desava. Mislim da bi trebala da prostoji obaveza provajdera (registara) da obavesti vlasnika o tranziciji i da se da razuman rok za odziv. Takodje, automatska preregistracija nije komplikovana. Znam sta je konkretno problem, ali milsim da je jednostavno (sa matematicke strane) ako je: WHOIS yuTLD = APR => .yu = .rs E sad, "tehnicki" - u svakom slucaju ce neko predata dokumenta, tj. gore pomenuti izraz, da proverava, zar ne? Radi se o tome sto bih ja trebao da zovem (ako ima fax) ili da idem (ako ga nema) od jednog do drugog klijenta i da ih "cimam" da vade iste papire (resenje o registracji, prilog 1, prilog 4, zahtev) i ja da skeniram i saljem za registraciju. Mada, ako budem uzimao proviziju za to, recimo 20% od cene domena bice meni "tranzicijo, ljubavi moja"... :-) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 25.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Naravno, ako pre toga danko.rs nije rezervisao RNIDS (za svoje potrebe, potrebe države ili na osnovu preporuka ICANN ili tehničkih razloga), ili ako nije postojao danko.yu koji ima prednost u odnosu na adresne prostore drugog nivoa (na osnovu prvog člana). Citat:
Sa druge strane ovo je prava prilika za "klince" da zarade dodatnu kintu tako što će "STR Radoju" ažurirati Internet prisustvo završavajući im registraciju novog domena i možda unapređujući prezentaciju. Prednost za postojeće vlasnike domena na isto ime (u istom adresnom prostoru PLUS direktno u najvišem .RS adresnom prostoru) će biti obezbeđena prvih 6 meseci. Za slučajeve kada mogu da se pojave dva važi "ko pre devojci" - koji drugi model može da postoji? Citat:
RNIDS će svakako obavestiti email-om sve postojeće registrante, ali još važnije vršiti i snažnu PR kampanju da objasni šta se dešava sa domenima, da pozove vlasnike domena da se preregistruju i sve koji žele Internet prisustvo u budućnosti da zaštite svoje ime kupujući domen na vreme. U to će se svakako uključiti i ovlašćeni registri koji će posao raditi radi ostvarenja dobiti, pa valjda bar neki od njih znaju šta je marketing. Citat:
Veza iznmeđu APR i RNIDS ne postoji i ne verujem da ima šanse da se automatizuje. Sa druge strane nema razloga da se plaćaju izvodi iz APR - koliko ja znam zakon predviđa da je podatak na Web sajtu APR validan (mada znamo da ta ista država trži izvod sa pečatom), a RNIDS će primati dokumenta u elektronskom obliku (jer nije država). Danko Jevtović |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Preporuka za .RS registar? | DejanVesic | Domain Name Service (DNS) | 25 | 20. 09. 2012. 13:53 |
Besplatna registracija .RS internet domena | Pedja | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 33 | 23. 01. 2012. 14:21 |
Učešće SPC u izboru ćiriličnog Internet domena Srbije | nn.nn | Domain Name Service (DNS) | 86 | 08. 03. 2010. 18:20 |
RNIDS - Dan Registra nacionalnog Internet domena Srbije | stecko | IT događaji | 4 | 08. 03. 2010. 15:38 |