|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ![]() Sigurno ste primetili poslednja 2 dana da su nestali problemi koje smo povremeno imali da pristupom sajtu. Naime, stanje na serveru je bilo regularno vecinu vremena, a onda iz za sada neutvrđenih razloga od jednom sloči load sa 1.5 na 40, 50, ... pa čak ponekad i preko 100. Uz dodatnih 2GB RAM, eAccelerator i novog adminstratora koji zna šta radi doveli smo stanje na super zadovoljavajuće, odziv je jako brz, load retko kada ode preko 2, standardno je između 0.7 i 1.6 ... moram da priznam da sam jako srećan kako sada funkcioniše server. Neću puno da pričam da nešto ne ureknem ![]() ![]() Samo sa hteo da podelim ovo zadovoljstvo sa vama jer je veliko olakšanje kada ne moraš ujutro kada ustaneš odmah da gledaš da li server radi ili je neki problem. ![]() Pored toga, instalirali smo i očigledno jako dobar spam blocker, tako da se broj mailova od nekadašnjih 1500 dnevno (za sve moje accounte) sada sveo na 20-ak, i spam-ovi ne prolaze ništa više nego recimo na gmail. Pa smo stavili i jabber server... eAccelerator je namešten da ima cache od 250MB što aktivno znači da u cache ima preko 4000 PHP scriptova što značajno ubrzava izvršenje istih... da imam kockaste pantalone sada bih pevao "sreća, sreća, radost... " ![]()
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Samo da napomenem, bio je i ranije accelerator (Zend) ali očigledno nije bio konfigurisan kako treba da bi izvukao maksimum performansi. Šta reći, sad ću čoveku da tražim da mi pošalje fotku svoju, da je odštampam, uramim i okešam na zid, da i ja imam ikonu u kući
![]()
![]() |
#4 |
133t
Master
|
![]() A ja posle tebe ako proradi inodb
![]() sad ozbiljno, cestitke na novom adminu, bilo je krajnje vreme. Mada da budem iskren u poslednja 2-3 meseca nisam primetio vece probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pa nisi primetio jer sam ja čučao online kao baba sera ispred klonje i gledao kad se desi problem da reagujem odmah, sada napokon mogu i ja da radim nešto pametnije
![]()
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() prvo sto instaliram na serveru je eAccelerator... i stavim mu dovoljno memorije na koriscenje.
bez toga ne stavljam server u pogon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa dobro, jel može bar za nešto honorarno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Peco, bio je Zend optimizer, ali on očigledno nije bio konfigurisan kako treba ili jednostavno nije dovoljno dobar.
mileusna: ne može - ne dam! ![]()
![]() |
#9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 31.05.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citam cesto ovaj forum ali ne volim da pisem. Inace bluesmanove komentare cenim posebno jer su uvek na svom mestu.
Ali trenutno je: Kao malom detetu kad das lizalicu. Neverovatno kolko male stvarti cine coveka srecnim a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() hvala bole, ali to je samo naizgled mala stvar. Prvo što ne volim da otaljavam posao, i kada postoji neki problem to me opasno nervira. Osim toga, nije uopšte mala stvar svaki dan sedeti u buljiti u CRT client, pratiti šta se dešava... ujutro kada ustaneš, pre umivanja prvo pogledaš da li je server živ, cimanje mailom, messengerim, telefonom... na žalost, bole, to uopšte nije mala stvar... skoro da se osećam kao da sam ponovo preuzeo kontrolu nad svojim vremenom (i živcima) umesto da to kontroliše neki glupi server
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Štedi čovek za auto | istok | Opušteno | 1 | 19. 10. 2007. 02:47 |
Desktop database manager koji radi sa UTF8? | Pedja | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 17 | 03. 11. 2006. 18:05 |
Istrese ih čovek iz gaća... | Ilija Studen | Opušteno | 29 | 29. 09. 2006. 22:19 |
Nestade čovek | bluesman | Opušteno | 8 | 09. 06. 2005. 16:39 |