|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
NoProfessional
Certified
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() ok tnx puno.
ako sam dobro skapirao pri upitu insert into i za datum bi koristio now() i dobijao bih vrednost koja se razlikuje od ove trenutne (sve nule) ? e sad ova konstanta mi nije bas najjasnija... (nisam to nikad radio). moze li neko da mi da parcence samo tog koda. dakle insert into tebela (nesto, datum) values ('nesto', 'sta ovde da stavim???'); ako stavljam $datum onda kako sam definisao negde gore taj datum ? $datum = now() + nesto mislim da nece da ide jer je to php... mogu li nesto ovako $sestsati = time() + (6 * 60 *60); $datum = date('d.m.y', $sestsati); |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 31.07.2007
Hvala: 0
7 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Citat:
ako koristis DATETIME stavis: insert into tebela (nesto, datum) values ('nesto', now() ); ako koristis TIMESTAMP stavis insert into tebela (nesto, datum) values ('nesto', CURRENT_TIMESTAMP ); kod ovog drugog mozes da stavis CURRENT_TIMESTAMP kao default value pa onda mozes malo da skratis: insert into tebela (nesto) values ('nesto'); takodje u ovom drugom slucaju mozes i da postavis Attribute na ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP pa ce se datum menjati automatski kada apdejtujes bilo sta u slogu. Sto se tice ovoga sto si ti predlozio - nemoj da mesas datum iz php koda sa datumom iz mysql baze. Cesto se dogadja da je mysql na jednoj a php na drugoj masini. U tom slucaju ako casovnik nije sinhronizovan (a najcesce nije) mozes vrlo neprijatno da se iznenadis kada kod pocne da brljavi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() PHP kôd:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Array: from date to date | Ivan | PHP | 3 | 07. 08. 2007. 04:20 |
Page title i datum | Marko88 | PHP | 28 | 07. 03. 2007. 13:42 |
date klasa v0.0.4 | oliver78 | PHP | 14 | 01. 02. 2006. 02:26 |
Promena prikaza TIMESTAMP polja u MySQL | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 9 | 31. 01. 2006. 19:13 |
date() to time() | mega023 | PHP | 3 | 01. 12. 2005. 22:24 |