|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 26.12.2006
Hvala: 12
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Kad unesem tekst preko TEXTAREA, PHP sve to lepo smesti u MySQL bazu...
Ali kad u tu istu TEXTAREA unesem neki tekst putem copy/paste "metode", jednostavno nece nista da unese u bazu... Ima li neko slicno iskustvo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
omladinac
Certified
|
![]() Citat:
pada mi na pamet: 1. taj copy-paste ima previše karaktera i to baza ne može da spakuje u predvidjeno polje (rešenje promeni tip u bazi na nešto veće) 2. da se slučajno nije promakao neki od zabranjenih karaktera ... ala apostrof, navodnik etc.
![]() |
![]() |
#3 |
član
Certified
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Tip kolone u bazi je TEXT...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
omladinac
Certified
|
![]() nemam više ideja
![]() dosta bi ti pomoglo da hvataš mysql grešku ... ako ti to na kaže šta je teško ćeš ovako naslepo da ubodeš ![]()
![]() |
#6 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() def, probaj da uradis nesto ovako:
mysql_query($query) or die(mysql_error()); ako pukne negde - lako ces videti, i onda nam daj da vidimo to tvoje polje. ali verovatno je ovaj drugi problem, nesto sto ubacujes ti nije zasticeno, ako ti se ta promenljiva zove tipa $komentar kada je hvatas, nemoj da napises samo $komentar = $_POST['komentar']; nego je zastiti sa dodatnim slashevima, if needed, to ce sve sam PHP da ti odradi, samo pozovi to ovako: $komentar = addslashes($_POST['komentar']); ziv bio pa da ti proradi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() 1. Nikad ne koristiš add / stripslashes(). Postaraj se da skript UVEK radi sa ulaznim parametrima bez slasheva. Ja ih uvek stripujem pri inicijalizaciji skripte sa:
PHP kôd:
Ove funkcije su relativno davno napisane, ali do sada nisam imao nikakvih prijavljenih problema sa njima. 2. Kada escapeuješ stringove u upitima koristim mysql_real_escape_string(). Ova funkcija koristi direktno MySQL funkcije tako da ti ne moraš previše da se cimaš. Takođe možeš da pogledaš prepared statements, ali to je meni previše cimanja. Evo jedan kratak tekst. Btw, ovaj i slični problemi su razlog zašto mislim da početnici treba da koriste postojeće framework-e.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 14. 01. 2008. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Certified
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() OK... provericu sve to...
Evo jos par detalja koje sam video... Kad npr kopiram sa ove strane http://www.pcmag.com/article2/0,2704,1868388,00.asp onda nece da mi unese to u bazu A kad prekopiram ovo sto ste mi vi gore pisali to hoce... sa ove strane DevProTalk foruma. I tako... znaci sa neke hoce a sa neke nece... zavisi... i iz Worda nece takodje... Jos cu sad malo ispitati ovo sto ste mi gore rekli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Prekini da razmišljaš o tome šta 'oće, a šta neće i pogledaj tekstove i savete što su predloženi i RAZUMI to o čemu se priča. Problem je trivijalan i ako ne shvatiš da stringove koje unosiš u bazu treba da escapeuješ pre unosa od tvog programiranja neće biti ništa.
Simple as that ![]()
![]() |
#10 | |
omladinac
Certified
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL - Šš ?? ?? ?? Žž Problem | surferxyz | PHP | 4 | 06. 10. 2010. 22:33 |
<textarea> unicode problem | eraser | PHP | 0 | 06. 02. 2010. 21:06 |
Extenzija za FF, submit with POST method.. | misk0 | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 26. 06. 2007. 15:43 |
Invalid method in request (napad?) | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 14. 01. 2007. 11:07 |
TAB u <textarea> | bluesman | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 15 | 20. 11. 2005. 12:41 |