![]() |
#1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Nešto mi nije isšla pretraga za testovima performansi između poslednjih verzija VBa i SMF 1.1.x. Kakva su iskustva iz praxe?
Konkretno zanimaju me performanse VBa sa nekim dodatkom za SEF. Prebacivao bih možda forum na VB ali sam u potrazi za prednostima... pre svega u performansama i mogućnosti da imam SEF urlove bez da server krahira.
![]() |
#2 |
CEO, Bogmil LLC
Na probnom radu
|
![]() Pa pazi...(ovo sto cu ti sada reci bazirano je na mom licnom iskustvu).
Cini mi se da vB odradjuje vise queries, odnosno vise upita bazi. SMF je dosta skromniji sto se tice opcija od vB-a, pa je mozda i to razlog. Naravno, vB je relativno skup, dok je SMF besplatan (mada nije pod GPL, obrati paznju na to). Vidim da na pcigre.com imas SMF. Pretpostavljam da si vec video koliko "glupu" SEF komponentu SMF ima ugradjen. S druge strane, vBSEO, dodatak za vB, odlicno odradjuje posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Koliko vBSEO opterećuje server? Postoje modovi za SMF koji fino optimizuju, međutim opterećuju server dosta.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
JS Grid - velika tabela [performanse] | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 12 | 25. 08. 2010. 09:21 |
mod_rewrite - uticaj na performanse | Marko Medojevic | Sva početnička pitanja | 1 | 23. 11. 2008. 22:38 |
Performanse velikih PHP-MySQL projekata | shoba | PHP | 21 | 09. 12. 2005. 23:00 |