Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Da li neko ima iskustva sa typo3 CMS-om i multilanguage sajtovima ? CMS ima previse opcija tako da ne mogu da pronadjem kako da pokrenem neki multilang engine. Nasao sam neku ektenziju za njega ali ni ona ne radi ...
Pa ako se neko vec sreo sa ovim ... tnx ![]()
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Uloguj se u backend, izaberi modul LIST na root stranicom (u stablu pored naziva stoji zemljina kugla) i videces listu jezika...
A evo sta kaze maticni sajt: http://typo3.org/documentation/tips-...ites-in-typo3/ Multijezicnost je ugradjena u sam cms, ne postoji posebna ekstenzija.
"Hvala" shoba za poruku: |
![]() |
#3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Jel moze mala pomoc kada das postavim lang switch u frontendu ?
![]()
![]() |
#4 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Nasao sam ovde jedan nacin ali me zanima da li ima neki plugin ili tako nesto ...
![]() |
#5 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() postavis kroz list>root_strana website language (to je alternativni jezik, znaci ovde ubacis english)
napravis malu ekstenziju koja ce sadrzati sledecu funkciju function lang_switch() { $ser_link=$this->pi_getPageLink($GLOBALS['TSFE']->id, '', array('L'=>0)); $eng_link=$this->pi_getPageLink($GLOBALS['TSFE']->id, '', array('L'=>1)); return '<a href="'.$ser_link.'" >srpski</a>|<a href="'.$eng_link.'" >english</a>'; } u TypoScript Setup za template root_stranice dodas lib.lang_switch=USER lib.lang_switch.userFunc=tx_langmenu_pi1->lang_switch ### REALURL CONF config.simulateStaticDocuments = 0 config.baseURL = http://www.nesto.com/ config.tx_realurl_enable = 1 config.linkVars = L config.uniqueLinkVars = 1 config.sys_language_uid = 0 config.language = sr config.locale_all = sr_SR config.htmlTag_langKey = sr [globalVar = GP:L = 0] config.sys_language_uid = 0 config.language = sr config.locale_all = sr_SR config.htmlTag_langKey = sr [global] [globalVar = GP:L = 1] config.sys_language_uid = 1 config.language = en config.locale_all = en_EN config.htmlTag_langKey = en [global]
![]() |
#6 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Tnx, napravio sam nesto vec slicno. Samo sam mislio da ima i nesto clik, clik
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Typo3 problemcic | Eniac | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 05. 10. 2010. 14:11 |
typo3 news | Ivan | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 24. 06. 2008. 12:43 |
TYPO3 v4 | modeus | PHP | 13 | 13. 04. 2006. 08:32 |