Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() A sta mislis odakle provajderima ip adrese ?
![]() od kog kupuju internet ....
![]() |
#12 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Provajder sam odlucuje hoce li uzeti dio adresa od telekoma ili ce ih traziti diretno od RIPE-a. U oba slucaja, Telekom kao IAP (Internet Access Provider) zna koji opsezi IP adresa idu njegovom klijentu u ovom slucaju ISPu. Bilo da mu daje 'svoje' ili da mu routira njegove (ISPove).
Ono sto ja mislim da nije moguce utvrditi jesu IP adrese sa brojeva koji imaju istu pokrivenost na cijeloj drzavi (mislim da su u Srbiji 042) jer tad ne znam kako bi dodjeljivali IP adrese za nekoga ko zove iz BGa i nekoga ko zove iz Nisa. Poslednja izmena od misk0 : 04. 04. 2008. u 15:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pa dobro ovde nema neka regulacija toga, prosto geo-ip u Srbiji ne funcionise i to je
![]()
![]() |
#14 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() eh... jebaga...
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mapiranje prepreka za razvoj e-trgovine | smarkovic | e-Business | 31 | 10. 11. 2013. 06:49 |
Mapiranje prepreka za razvoj e-trgovine - Komentari | vidak | e-Business | 59 | 08. 10. 2010. 18:30 |
Mapiranje vrednosti atributa na kolone ili redove? | Petar Marić | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 18. 10. 2008. 22:35 |
Mapiranje dugmića na YT kanalu | pcigre | Marketing i SEO | 0 | 09. 07. 2008. 14:33 |