![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Elem treba mi neki bas jednostavan form processor, svasta sam gledao ali sve je ili previse komplikovano ili ne radi kako treba (formmail) ili je lose napisano pa se spameri nasladjuju kad neko postavi takvu neku scriptu i tako.
Koje su Vase preporuke za form processor? Koje Vi form processore koristite i kakva su Vam iskustva sa istima, vezano za spam zastite.
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne koristimo gotova rešenja već smo sve sami skuckali. Ako si za tu priču evo par saveta:
1. Nemoj ručno pisati headere za mail(), pusti profi razvijene biblioteke da to rade za tebe na osnovu parametera. Time ćeš imati pouzdaniji sistem bez header injection rupa. Preporuka: SwiftMailer. 2. Napredni algoritmi za prepoznavanje SPAM-a su zeznuti za implementaciju. Ako nemaš vremena / iskustva da napišeš i istreniraš jedan takav filter ostaju ti razni web servisi (Akismet npr) ili CAPTCHA rešenja (mi koristimo modifikaciju ove klase, ali sam čuo i da je reCAPTCHA jako dobra). 3. Ako možeš pored malovanja podataka napravi i neki web bazirani inbox. Pored svih tih filtera mail često zna biti dosta nepouzdan.
"Hvala" Ilija Studen za poruku: |
![]() |
#3 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Sorry sto skrecem temu, al gledam ovaj swift, nije li on pod GPL licencom?
Malo sam ne upucen u tu tematiku, ali zar nije varijanta da ukoliko koristis/modifikujes neku GPL aplikaciju da i tvoja rezultujuca aplikacija mora biti dostupna besplatno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() To stoji, ali samo za GPL. Swift je pod LGPL licencom koja omogućava distribuciju bez potrebe da aplikacija mora biti free software.
Btw, loše koristiš reči. Free software nije besplatan softver, već slobodan softver. Da ne zalazimo sad u to, offtopic je, ali ako se baviš softverom onda treba dobro da proučiš razne modele licenciranja uključujući i free software.
![]() |
#5 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Grand Master
|
![]() GNU GPL zahteva da ako redistribuirash software baziran na GPL kodu, i tvoj kod mora biti kompatibilan sa tom licenzom.
http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq....difiedVersions http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq....bilityToPublic |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
jquery i form plugin | staseprimate | Sva početnička pitanja | 0 | 11. 06. 2008. 21:17 |
USA Tax Information form | teknoledge | e-Business | 3 | 20. 03. 2008. 02:16 |
Credit Card Processor u Belgiji? | misk0 | e-Business | 2 | 11. 03. 2008. 23:19 |
Web site extimate form | Vladimir Rodic | e-Business | 4 | 30. 07. 2007. 10:42 |
Uni-form | Dragan Babić | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 15. 04. 2007. 13:10 |