|
![]() |
#1 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Da li je "datoteka" autohtona srpska reč ili ne - nije bitno. Bitno je da li je u rečniku ili ne. Citat:
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 05. 06. 2008. u 00:53. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ajd' da se ne diskutuje u prazno, evo engleske verzije pa da vidimo ko će ga kako prevesti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() @Lalaland:
Dobro, nije rečnik merilo, nego će svako da ima svoje merilo, pa onda rečnik više i ne treba. Tako to ide inače: "Ne moramo se držati Ustava kao pijan plota." Mnogi zakoni takođe nisu odgovarajući, ali nisam siguran da je dozvoljeno kršiti ih? Gledaj, ja nisam nikakav čistunac po tom pitanju, ali nekako mi nema smisla reči iz rečnika proglašavati za neodgovarajuče, a one koje nisu tamo za odgovarajuće. A od samog početka teme lepo kažem - kod nas je to u rasulu, pa zato i imamo ovakve rasprave, pošto niko zvaničan ne radi ništa izgleda. Meni ne bi smetalo da "fajl" uđe u rečnik, ako već nije tamo. Niti ću da nagovaram da se neko strelja zbog upotrebe reči koje nisu književne, daleko bilo, ali kad već raspravljamo.. itd.
![]() |
#4 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Citat:
Engleskom jeziku je lako, oni imaju čvrstu gramatičku strukturu u koju se lako uklapaju nove reči. Nama je problem da uklopimo i već odomaćene strane reči a kamoli nove. Šta je rešenje ne znam, vreme će pokazati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Citat:
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 05. 06. 2008. u 02:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Препорука вордпрес теме за музички сајт | biske | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 14. 01. 2011. 04:19 |
Google analitycs за Џумлу - где поставити код? | biske | Marketing i SEO | 7 | 22. 11. 2010. 22:46 |
Не успева ми претрага са речју (речима) од 3 с | biske | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 17 | 10. 11. 2010. 22:50 |
Домен стоји, скоро да хвата прашину | urke | Istine i zablude | 2 | 27. 08. 2010. 12:28 |
Како помоћу Php-а генерисати Rdf фајл | Miroslav | PHP | 3 | 30. 09. 2008. 09:03 |