![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Vec neko vreme nailazim na gomile sajtova koji mi uzimaju sadrzaj sa sajta iz RSS feeda i prave adsense sajtove pomocu toga. Svi linkovi na tim sajtovima linkuju na moj sajt (prense RSS bez ikakvih izmena), ali opet prave mi duplicirani sadrzaj... tako da ne mogu da se odlucim jel to dobro ili lose za mene u smislu SERP ?
Sta mi predlazete, da ih jurim i blokiram, ili da ih pustim da kradu?
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mislim da ti Google nije problem. S obzirom da made for AdSense sajtovi nemaju neki rejting, Google će opet najverovatnije prvo tvoj sadržaj indeksirati. A i ne možeš juriti sve robote po netu, to mu dođe kao borba protiv vetrenjača.
Takođe ti sajtovi linkuju na tebe, što je OK, ima i onih koji uzimaju bez linka. Ja bih ti savetovao da eventualno u RSS-u na svaki zapis dodaš i neki signature gde piše izvor članka i sl, pa i kad ti neki robot skine sadržaj a poskida linkove, da se ipak zna pravi izvor. Dakle ja bih se više posvetio autorskim pravima nego li Googlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ali tu je drugi problem - neki botovi ubijaju sav html iz RSS-a, pa si dzaba stavio link...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Ili minimizuj stetu - smanji kolicinu teksta u feedu, 200-300 karaktera ili cak manje..
![]() |
#5 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Ovo naravno nema veze sa Googlom i dupliciranim sadržajem, tu mislim da se ne treba puno sekirati već pustiti Google da radi ono što najbolje ume. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Sto se seo tice ne moze da ti steti. Tvoj sajt bi trebalo da ima highest authority tako da tvoj content se nece smatrati duplikatom. Dobices eto neke back linkove. Eventualno moze da koristi. Pojaca malo serp na neke keywords koje su u anchoru linka ka tebi. Ja mislim ne mnogo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() po toj teoriji bi recimo Naslovi trebali da budu losije plasirani od njihovih izvora.
praksa pokazuje sasvim obrnuto :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Bilo je dosta reci na ovu temu, neki zaklljucak je bio da sve zavisi od rejtinga sajta.
Da ce sajt sa vecim rejtingom biti uzet kao izvor, dok ce drugi verovatno dobiti penal zbog kopiranja sadrzaja. Iako je sajt sa manjim rejtingom mozda i pravi autor kopiranog sadrzaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() na to sam hteo da navedem diskusiju.
pobedjuje onaj koji ima bolji PR i bolji SEO. kako Ivan moze da zna hoce li neko ko ima bolji PR/SEO preuzeti njegov RSS? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Zvuči veoma otrcano, ali ako imate veoma kvalitetan sadržaj - preuzimaće ga i oni mnogo posećeniji (i sa boljim PR-om), što je i smisao RSS-a sa aspekta vlasnika sadržaja. Sa kvalitetnim sadržajem raste kredibilitet sajta, pozicioniranost na pretraživačima, itd.
Znači, density, anchor... sve je to lepo i fino - potrebni su tehnički preduslovi, ali to su ipak samo PREDUSLOVI (tzv. on-site SEO). U Srbiji to još uvek uglavnom pali - bar u početku, ali neće još dugo... Savet (otrcani): Fokusirajte se na kvalitet sadržaja... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO sadrzaj pitanje | Markok | Marketing i SEO | 1 | 29. 06. 2009. 13:37 |
Kako prebaciti PHP sadrzaj u JS fajl? | misk0 | Sva početnička pitanja | 2 | 20. 04. 2009. 14:06 |
div preko td-a | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 07. 11. 2007. 09:11 |
Sakriti 'ubacen' sadrzaj | misk0 | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 17. 02. 2007. 10:01 |