|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.09.2007
Hvala: 38
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ovih dana bih trebao da pređem cifru od 100$ na Adsense računu pa me intresuju informacije oko poreza, a ovde na forumu nisam našao neku relevantnu temu.
Dakle, da li i kako plaćate porez za Adsense ? Pročitao sam tamo njihova objašnjenja i pošto nemam nikakvih aktivnosti u USA, piše da se uzima 30% zarade za porez? Da li Vam Google sam odbije 30% od zarade i pošalje 70$ ili kako je to rešeno, ili moram da zaradim 100$ + 30$ za porez ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ne placas nikakav porez u US, a Google ti odbija samo troskove transfera/slanja ceka. Trebalo bi ovde da platis porez, ali to stvarno nemam pojma kako ide za fizicka lica, sumnjam da za sitne sume to iko placa...
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
#3 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ali sta onda da stavim na Adsense sajtu, tamo gde su informacije o porezu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() ne zamaraj se ... oni bi trebali da ti računaju godišnje odbitak poreza ... imaš i neku tax return formu koju popunjavaš ....
![]() |
#5 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Inace, po pravilima, kod nas bi na svaki prihod koji ostvaris morao da radis poresku prijavu. Dakle svejedno da li je prihod oporeziv ili nije moras da ga prijavis. Inace mislim da retko koje fizicko lice kod nas placa porez na adsense (i uopste slicne vrste prihoda), naravno ovde mislim da iznose manje od 10k eu/mesec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() znaci poslace mi cek sa celom sumom, a porez ako platim kod nas, platio sam ...
![]() hvala i pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Joomla developer
Na probnom radu
|
![]() Do sada sam samo jednom imao prilike da pratim isplatu za fizičko lice. Čim je cifra prešla 100$, devojka je odmah zahtevala isplatu i posle određenog vremena dobila traženu sumu. Normalno je unovčila sve pare i nije platila nikakav porez koliko se sećam. To je bilo pre nekih 7 meseci. Ako se nesto promenilo od tada javi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 13.01.2008
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Dobijas korporacijski cek, koji treba isplatiti na ime fizickog lica, koji dalje unovcacas u banci. Jedini trosak koji ces imati je provizija banke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Stavis: "Foreign publisher with no U.S. Activities" i to ti je to... ne secam se sad da li ti salju da potpises W-8 formular ili ne, u svakom slucaju Amerima ne placas porez, dobijes cek na zaradjenu sumu (minus troskovi slanja ako koristis preporuceno slanje) odes u banku i podignes kintu.. i onda bi trebalo da platis porez na to, ali to je vec tvoja odluka, vecina se pravi blesava..
![]() |
#10 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Po zakonu si, za takvu vrstu priliva obavezan da platis porez - Srbiji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google adsense vs. etarget | trazimcuruzabrak | Marketing i SEO | 2 | 22. 11. 2010. 08:45 |
CTR za Google Adsense | MorenoArdohain | Marketing i SEO | 2 | 11. 11. 2010. 11:30 |
Google Adsense savet | ppavlovic | e-Business | 20 | 20. 05. 2007. 02:28 |
Google AdSense | squall | Marketing i SEO | 31 | 04. 12. 2006. 14:55 |
Google Adsense (uh...) | ppavlovic | e-Business | 0 | 15. 07. 2006. 13:08 |