|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() uhm .. idi do Steve u Hot Spot 011 mada imas i http://www.comtradeshop.com/ ?
![]()
![]() |
#32 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Evo i ja da se javim u vezi FS monitora....
dakle provela sam ceo vikend dan i noc proucavajuci monitore, citajuci i pricajuci o njima (ponekad sam preterano temeljna ali zelim da znam za sta dajem svoje pare ![]() elem... od svih monitora koje su mi preporucili sada sam na 99% da uzmem FS P17-2 ovo mu je detaljan review: http://www.prad.de/en/monitore/revie...ens_p17-2.html osim toga to je jedan od retkih monitora za koje sam nasla najmanje losih kritika..cak sta vise... a cena..360 evra (sa PDV-om) u PC Practic-u idem danas da ga pogledam pa da se lagano uzima i predracun... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Da ali ovo je samo 17 inci.
![]()
![]() |
#34 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Jeste za 17" i evo zasto sam odabrala taj:
uporedjivanjem performansi, dostupnosti, cene i podrske smatram da trenutno cene 19" monitora nisu opravdane. Max optimalne rezolucije su iste i trenutno dostupni 19" monitori po cenio kou mogu da izdvojim jednostavno ne nude nista vise ili bolje. mislim da ce IVS paneli biti sire dostupni tek za nekih godinu dana, a dotle prosto nema smisla davati 700 i vise evra za takve monitore. To je prosto samo moja procena, ali naravno ostali mogu svoj izbor da baziraju na njima potrebnim zahtevima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() ovo jedan dobar tekstic:
http://www.tomshardware.com/2005/06/...g_the_best_19/ 700e ? 700e ne bih dao ni za kola ![]() Ma i ja podrzavam misljenje da ne treba dati puno novaca kad cu ga i onako menjati za 1-2 godine.
![]() |
#36 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Monitor ti je najvažnija investicija u računaru. Prvo što je najskuplja stavka, drugo što mora najduže da traje, treće što ima direktan utican je sam na tvoj rad već na zdravlje pa čak i na raspoloženje...
![]() Za odličan monitor nije puno ni 700 eur, mada mislim da može da se nađe odličan monitor za duplo manje para.
![]() |
#37 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
hmm, jesu iste rezolucije, ali to ti je tako i sa CRT monitorima... evo moj drugi monitor je 15'' Philips na kome (bar teoretski, da zanemarimo niski refresh rate) mogu da stavim 1280x768 rezoluciju, ali bi sve bilo toliko malo na ekranu da ne bi moglo da se radi uopste... poenta 19'' je da je pri istoj rezoluciji sve vece na ekranu, lakse se radi, i mozes da sedis dalje od ekrana (ok, TFT ne zraci pa ovo nije vise toliko bitno, mada i dalje se lakse cita kad si dalje...)
![]() |
![]() |
#38 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() E pa evo mali post update...unapred se izvinjavam ukoliko neke skrivene frustracije isplivaju na povrsinu...
Kako sam vec napisala, nedelju dana intenzivno tragam za pravim monitorom sa kojim cu zaista da budem zadovoljna, kao sto sam i sa svakim do sada bila (nije da ih je bilo previse ali je svaki bio izuzetno kvalitetan i dobar). Nakon bezbroj usporedbi na papiru, sto specifikacija sto komenata i iskustava krenula sam u pohod po radnjama ne bi li slucajno negde i testirala odabrane modele. Za Samsung nije problem, bar oni imaju svoj show room. Drugi izbor je bio kao sto sam vec navela FSC P17-2 koji "bi trebao" da bude bolji od P770. E sad..to "bi trebao" je jos uvek veoma imaginarna velicina, posto, jel da, nisam uspela da ga vidim. Danas sam zvala gore napomenutu radnju gde su mi rekli decidirano: "da, imamo ga, ukljucen je, moze da se testira"..cena prava sitica, zaista. Odbauljam posle posla na drugi kraj grada ne bi li konacno skoncala agoniju potrage. Ispostavilo se da u radnji u stvari nemaju model koji ja trazim, a i to sto imaju nije ukljuceno. Mladic koji je pricao samnom telefonom je pogresio..ok..desava se nista strasno..zaista nikakav problem. ALI pitam ja da li mogu nekako da pogledam..ipak mu je cena oko 450 evra i zaista mi ne pada na pamet da kupujem na slepo tako nesto. Naravno, odgovor koji me je docekao (i koji bi me docekao skoro u svakoj drugoj radnji) je da mogu da ga narucim ili ti rezervisem, da mi napisu predracun, eventualno platim kaparu pa ce ga naruciti od dobavljaca. Dobavljac je inace Pakom. Ne budi lenja, odjurila sam do centra do Pakom shop-a. Na zalost ni tamo nisu imali taj model, ali su proverili u magacinu i ima jos 4 komada na lageru. Na pitanje da li ikako postoji neka mogucnost da ga vidim pre no sto se odlucim za njega, odgovor je: "paa ne znam..mozete da date kaparu pa da ga donesemo da vidite, ali treba da ga kupite..znate skupo nam je da ga otvaramo i drzimo u radnji". Rekli su mi da zovem magacin odnosno servis, pa da namoljakam i trepcem ako ce neko eventualno da mi otvori jednu kutiju i pokaze jedan primerak i to ako se izcimam opet na treci kraj grada. Ja ZAISTA pokusavam da ih razumem..ali EEEJ..treba da platim ne male pare za tako nesto, pa najmanje sto zelim je da vidim sta placam toliko i da li je to to sto trazim. Nije to ni do Pakoma toliko..ljudi samo stite svoje interese..ali da li je moguce da se trgovina IT opreme kod nas svela na prosecnu masovnu prodaju i da jedva neko hoce da izadje u susret kupcu koji zna sta trazi. Pod "zna sta trazi" mislim na one koji se iole razumeju ili su bar procitali nesto o celoj tematici. Dalja prica je cisto moje razmisljanje proisteklo iz ovog iskustva: Beograd je prepun malih prodavnica (pa i ne toliko malih) u kojima na zalost radi potpuno neobrazovano osoblje, barem sto se hardware-a tice (cast izuzetcima) i koji su eto negde culi koji su popularni modeli pa samo njih prodaju. Za sve sto nije toliko standardno, covek prosto ne moze da dodje..nije gda ga nema..ima ga, ali ne moze da se vidi, NE DAJ BOZE uporedi sa necim drugim. Ok, ovaj narod nema para i jeftino je ono sto prolazi. Ali ama bash da ni jedna radnja ne postoji koja bi u svom asortimanu ponudila proizvode klasifikovane prema kvalitetu a ne prema proizvodjacu???? E to ne razumem. ..eto...sad mi je malko lakse ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pazi, ja sam isto ovo doživeo u f* Kragujevcu kada sam kupovao laptop. Svi ga "imaju" ali u Beogradu (Pakom, Comtrade, PIN). Oćeš da probaš, nema frke, daj pare unapred pa ćemo videti. Jedino sam zahvaljujući ljubaznošću svojih bivših kolega u firmi gde sam nekada radio (ajd, neću da ih reklamiram) dobio priliku da poručim, isprobam (pa čak i reklamiram i dobijem drugi laptop što se nažalost desilo jer je prvi bio delimično neispravan).
Moram da priznam da me je poprilično iznenadila činjenica da je i u BGD-u tako. A ja ceo život psujem provinciju ![]() Elem, koliko sam razumeo za isprobavanje Samsunga nemas problema? Možda da onda ipak presečeš i kupiš Samsung? Ja imam njihov 17" TFT 713N i (imho) radi sjajno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Kako stvari stoje, uzecu Samsung 770P.
Poslednji pokusaj mi je da pisem direkt nekome u FSC pa ako ih zanima da prodaju da mi omoguce da vidim negde, pa makar to bilo na necijem radnom stolu. Ako me se sete za Dan Bezbednosti, sete se, ako ne, nikom nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zamena dom elementa | cvele | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 02. 12. 2009. 16:47 |
Preporuka za monitor | nixa | Hardware | 105 | 23. 01. 2009. 21:52 |
Preporuka za monitor | jasmanac | Hardware | 6 | 21. 07. 2008. 09:19 |
Monitor i tv - 2 in 1 | _korso_ | Hardware | 8 | 09. 01. 2008. 13:33 |
Zamena DNS-ova za yu domene | Aleksandar.Ilic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 15. 02. 2007. 15:11 |