![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Btw, uslov "1,2,3 radnog iskustva" kod mene ne postoji. Ali cudenja tipa "ne mogu da nadjem posao, imam 27 god, tek sam zavrso/la (bez diskrimacije
![]() To vise stvarno " ne pije vodu"! Vidim da je Infostud pokrenuo akciju za volontiranje koju podrzavam. Takav pristup nekog mladog coveka (kad vam kaze starac Foca od stotinu ljeta ![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja izmena od Milija Veljovic : 03. 08. 2008. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa koga briga za nekoga ko ima 27 a nije radio nista za vreme studiranja.
Ali, putevi nisu isti, niti generacije generalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Koliko se ja sećam, osim ako ne doktoriraš, fakultet bi trebao da završiš do 22-23. najkasnije.
![]()
![]() |
#4 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ne veliki nego ogroman. Inace citava ta prica sa fakultetima i obrazovnim metodama kod nas previse traljavo ide. (Nekima je to bilo poznato i ranije: http://www.sidis.net/BorisBiblio.htm , http://www.sidis.net/index.html)
Ne znam na koga mislis bluesman, ja svoj jesam zavrsio sa 22. Diplomirao sam prvog meseca u 23oj, jer je profesor bio u Kini mesec dana. Evo i njegovog sajta:http://www.pusara.com/ Poslednja izmena od Milan S. aka Morlak : 03. 08. 2008. u 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Citat:
A lupio sam 27 godina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sto bi rekao M Vidojkovic:" Svakog jutra kad se probudim, dok se umivam kazem sebi - Ivica Dachic, Ministar Policije, Ivica Dachic, Ministar Policije!!! - i vec ti je bolje", Sve je moguce ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() hm fizicki je nemoguce zavrsiti sa 22 osim ako nisi rodjen posle septembra
![]() 90% ljudi koji zavrsi fakultet sa 23 godine nemaju iskustvo, i za to imaju opravdanje zvano skolski sistem. ne zalim sto sam se rodio u ovoj drzavi, zalim sto nisam mogao malo vise da izlazim iz iste, ali o tom potom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Moje iskustvo sa studentima govori da od njih 100, 50 ne zna šta će sa sobom i svojim životom (pa ne rade ništa sem studiranja), sledećih 30 koristi studiranje kao izgovor da ne radi, a od preostalih 20 možda ipak nešto bude, eventualno. Od tih poslednjih 20 - 3-4 sasvim normalno razmišlja o svom životu i radu.
Na žalost, ali to je otprilike to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Nego, kakvo ljudi očekuju iskostvo sa 22? 25? Radno?
Highly overrated. To iskustvo mu više dođe u fazonu - poznajem neke oblasti jer sam sa njom imao kontakt kroz rad i interesovanje. Sa 25 osoba ima neki prost minimum iskustva i još uvek uči 99% vremena. Može da jo "ide", da joj se neke stvari čine "logičnim" i "očekivanim", ali to je ponajmanje bazirano na iskustvu, a ponajviše na inteligenciji (kao meri koliko uspešno rešavaš probleme sa kojima se ranije nisi sretao) i informisanosti. Pravo iskustvo i zrelost dolaze tek kasnije, kada imaš 10 godina u bilo kojoj oblasti za pasom. PS: Ovo je priča za keativne i biznis orijentisane poslove. Ne treba ti puno da naučiš da budeš prodavac u trafici, ali dobar inženjer, marketing stručnjak, PR ekspert, HR guru ili šta već - za to treba opasna kilometraža. PPS: To ne znači da sa 25 nemaš pojma. Taj period treba iskoristit jer je to najbolje vreme da eksperimentišeš i praviš gluposti. Tako se gradi iskustvo koje kasnije mnogo vredi.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 06. 08. 2008. u 10:00. |
![]() |
![]() |
"Hvala" Ilija Studen za poruku: |
![]() |
#10 |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Mislim da oni koji traze iskustvo ne insistiraju na "esenciji" iskustva. Niti to iskustvo mora da bude prednost za poslodavca. Ono sto se trazi je stav. A o njemu se sudi, ne na osnovu lepih i zanimljivih prica, vec po onome sta je uradio, koliko puta je pokusao, gde je bio sve u poslednjih 5 godina, osim sto je lepo sve naucio i polozio ispite? Skola je samo jedan od puteva u zivotu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[REŠENO] QA: Potrebni Web testeri [studenti, određeno na 2 meseca] | DejanVesic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 15. 10. 2010. 23:44 |
Konkurs za radno mesto PHP Developer | Biser Holding | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 25. 03. 2008. 22:32 |
Radno vrijeme: dokle više? | mungos | Opušteno | 27 | 14. 12. 2006. 10:13 |
E-Store Scripts - Vase iskustvo? | Zero-Cool | PHP | 10 | 12. 04. 2006. 18:22 |
Kako startovati start-up: debelo US dot-com iskustvo | mungos | e-Business | 5 | 30. 06. 2005. 19:05 |