|
IT događaji Najava IT događaja, mreža Internet zajednice u pripremi događaja, kako organizovati IT događaj? |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#31 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ a i nije naivno, u Srbiji trenutno ima više mobilnih nego stanovnika. Uvođenjem iPhona značajno bi se povećala i baza Internet korisnika u Srbiji.
![]() A da, evo smislio sam i ja task za Slobu (kad odradi ove Dinketove), da vidi kad će PayPal da nas doda u ComboBox. ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" mileusna za poruku: |
![]() |
#32 |
expert
Master
|
![]() Ja bih vise voleo da se prvo insistira na kompletnom uvodjenju iskljucivo elektronske uprave u SVIM drzavnim preduzecima i sluzbama bez mogucnosti da se radi drugacije. Znaci preko noci staviti da se samo elektronski moze naruciti izvod iz maticne knjige, podneti zahtev za sve dozvole i formulare staviti na sajt pa kad raja vidi da ne moze bez racunara da vidis kako ce svi da krenu da ga koriste i da se raspituju oko istih...
|
![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje STELLANOVA za poruku: |
![]() |
#33 | |
emperor Selassie
Grand Master
|
![]() Citat:
To bi trebalo pre dinketovih zadataka da odradi, da napokon možemo normalno online da prodajemo/kupujemo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Ja mislim da bi za "ekonomiju" zemlje bilo mnogo bolje kada bi naša vlada ili neko ministartstvo otišlo u PayPal i razrešilo problem nego što su svi išli u Peking da zevaju bezveze. |
|
![]() |
![]() |
3 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
![]() |
#35 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Ja bih sve sto ste predložili. I to odmah, ako može?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
tesko... znas kolko raje nema taj kompujter + ne moze da si ga priusti Off Topic: ako je iphone merilo za razvijenost, onda biram da sam 3rd world country ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Mister
Master
|
![]() Mislim da grešiš. Svako može da odvoji 200-300 evra za kompjuter. Potpuno druga stvar je ta što je predlog za uvođenje e-uprave neizvodljiv. Šta bi u tom slučaju radile na hiljade službenika koji se jedva služe sa pisaćom mašinom.
![]() |
#38 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() problem sa eUpravom jeste da mi nismo bas toliko mali koliko nam se cini, svi pominjemo jbnu Estoniju, ali oni imaju 1.600.000 stanovnika, manje nego Beograd, a kad bi cela Srbija bila kao Beograd lepo bi nam se pisalo. Pocinjanje od 0 je sizifovski posao a migracija podataka sa starih sistema (Cobol, Fox i ostala papazjanija) predstavlja nimalo lak zadatak za one koji se budu time bavili, no naravno benefiti od svega toga treba da im budu motiv da se sve to sto pre napravi...
No, da ne mastamo previse, treba videti prvo i kakve "moci" ce imati Sloba i koliko ce on imati uticaja da neke stvari promeni, na kraju krajeva mozda je i ovo pokusaj mazanja ociju nama geekovima da ce se nesto promeniti a da zapravo nije tako... zato je bolje da sacekamo i da vidimo sta je moguce uraditi, a ideja/predloga/sugestija ce biti na pretek... |
![]() |
![]() |
"Hvala" Eniac za poruku: |
![]() |
#39 | |
expert
Master
|
![]() Citat:
Sto se tice izvodljivosti, sve se moze samo je potrebna volja. Slicno su pricali i za PDV i kase pa sad svaki taksi ima kasu a o prodavnicama da ne govorimo... @eniac Uopste nije velik posao koliko se cini ako postoji izrazena volja drzave da taj posao zavrsi. Drzavni aparat je ogroman i izuzetno masivan i svaki posao je moguce zavrsiti od auto puta, gradnje mostova do uvodjenje ISKLJUCIVO elektronske uprave... Mislim da mnogi ljudi ovde nisu svesni drzavnog kapaciteta koji Srbija poseduje...drugo je sto niko nece da ga pokrene i upotrebi u punoj snazi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() @Stelanova
FYI, mi imamo neki sumanut broj nepismenih, kakvo crno ukidanje papirologije. Prvo treba opismeniti stanovnistvo pa tek onda ih naterati da olovke zamene tastaturom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Slobodan speaking | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 19. 05. 2006. 23:35 |