![]() |
#11 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Ako ljudima daš previše posla sa oštrim rokovima, popucaće po šavovima za koju nedelju (klasičan burnout). Ako, s druge strane, imaju mnogo "praznog hoda" - smaraće se. Ako su uz to i fizički vezani za radno mesto - smaraće se na radnom mestu - posećivaće Facebook, neće news sajtova i chata itd.
![]() |
"Hvala" Ilija Studen za poruku: |
![]() |
#12 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() 1. Ako ocekujes od svog programera da 8 sati kuca, Fail
2. Ako ocekujes da zabranis svom programeru da proverava licni mail i/ili cita novosti po netu, Fail 3. Produktivnost se ne povecava zabranama sta ko moze ili nemoze da radi vec boljom selekcijom pri zaposljavanju. |
![]() |
![]() |
5 članova zahvaljuje cvele za poruku: |
![]() |
#13 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() @Ilija, Cvele
Ovde se radi o drzavnim institucijama koje finansiramo "mi". Myspace i Facebook je cisto gubljenje vremena (citaj bacanje para). Neka rade nesto drugo, pisu o necemu, istrazuju, a ne da razmenjuju slicice sa malom iz Texasa ... Ja imam acc i na jednom i drugom ali jos nisam dobio zelju da se nesto posebno zagrejem za njih i to plus sto jedino sto hocu da radim tamo je da testiram security. Socijalne mreze su ok, al ne i na poslu, izuzev ako Vam posao ne zahteva (neko) istrazivanje na njima.
![]() |
#14 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jedino ispravno rešenje je individualna kontrola, tj. sankcionisanje samo onih koji nisu umereni. Svaki posao zahteva predah, a FB je mnogo bolji nego cigareta npr.
|
![]() |
![]() |
5 članova zahvaljuje jablan za poruku: |
![]() |
#15 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Zasto je Google top mesto za raditi xy godina unazad? Zato sto se prema svojim zaposlenima ophodi prvenstveno sa postovanjem. Veruje im, veruje im zato sto su napravili selekciju inteligentnih i odgovornih ljudi koji znaju svoje obaveze i vole svoje obaveze (referenca na prethodnu temu). Sa moje strane, Ivane i drugi... zasto mislite da je posecivanje ovog foruma drugacije od posecivanja facebook-a ? Moje stanoviste je da je to identicno. Svjedno sto se vecina nas ovde bavi slicnim poslom, 90% poruka (blues molim statistiku ![]() Sve je a) zabava b) advocacy c) novosti, Facebook se ne razlikje po poenti od nase tri teme ni malo. Daklem, ako neko ima nesto protiv facebooka u radno vreme... postavlja se pitanje zasto posecivati dtp kada je... 14:08 i vase radno vreme je u punom jeku. Aj sad svi logout i na poso. |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" cvele za poruku: |
![]() |
#16 | |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Slazem se sa tim da je selekcija jedan od najbitnih faktora da zaposleni budu efikasni i efektivni, ali naravno tu je i adekvatno dodeljivanje zaduzenja kako bi odgovoralo profilu profesije zaposlenog kao i interesovanju.
Sto se tice zabrana, nisu Facebook i Myspace jedini worktime wasteri. Svaki zaposleni treba da ima odredjeno vreme kao ventil na poslu a u to vreme bi trebalo da moze da radi sta god hoce (ne mislim bas bukvalno ![]() Citat:
Btw. Ovo mi deluje kao neka rekurzija. Dodacu samo da mislim da su iz svega ovoga najbolje prosli sam Facebook i Myspace. Izgubice 0.0000001% korisnika ali ce na drugoj strani dobiti nove korisnike kroz PR jer pretpostavljam da je dosta njih objavilo ovu vest pa su mnogi prvu put i culi za iste. Znam da je moj kolega juce dao izjavu za radio na temu ove diskusije.
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 12. 09. 2008. u 14:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Inače u emisiji na radiu b92 juče u kojoj su pričali o ovoj zabrani pristupu facebuku u vladi...
Pričali su i o zabrani pristupa različitim sajtovima bankama. Koliko sam shvatio u većini banaka je zabranjen pristup nefirminim mail serverima. I sve je to opravdano navodinim sprečavanjem curenja podataka iz banke. Lično meni ovakva izjava ne pije vodu, mislim ako neko stvarno želi da iznese neke fajlove dovoljno je da ubaci flash u usb. Ili u čemu je problem poslati poverljive podatke sa firminog maila, doduše ostaće trag, ali će šteta biti učinjena. Takođe pošto teško da mogu da generalno blokiraju pristup svim web-mail aplikacijama, verovatno blokiraju samo najpopularnije kao gmail, hotmail yahoo, a gde su tu svi ostali mail srvisi kojih ima beskonačno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Niste skontali temu ( kao i obicno volimo offtopic
![]()
![]() |
#19 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pa i oni su ljudi... evo ja radim sat-dva-tri... pa napravim pauzu tako sto bacim pogled na forum. Zar ne bi bilo glupo da ja to isto zabranim ostalima? Osim toga, kakva je razlika da li ja pravim pauzu tako sto idem na fb ili idem ispred zgrade da pusim?
Slazem se da je to individualno i neki ljudi nemaju granicu, jednostavno takvim ljudima skrenuti paznju, ako ni to ne upali - nema sta da zabranjujes svima - taj covek nije za to radno mesto. Ali, kao sto je glupo zabranjivati recimo FB, potpuno je glupo da kad god se okrenes vidis kako mu se trza ruka na Alt+TAB... to me dovodi do ludila iz nekoliko razloga: 1. zato sto ocigledno misli da si glup. 2. zasto se krije? 3. ima i treci ali ne mogu da se setim sada ![]()
"Hvala" bluesman za poruku: |
![]() |
#20 |
expert
Master
|
![]() Umesto da vecina pozdravi ovo kao dokaz da zaposleni u Vladi znaju da koriste racunare vi kukate ko neke babe...
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" STELLANOVA za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Statistike posetilaca iz Srbije - istraživanje | User | Planiranje i usability | 33 | 27. 01. 2011. 09:55 |
Ambasada Srbije u Indiji | Vladimir Rodic | Linkovi | 22 | 02. 10. 2009. 13:26 |
Tržište Srbije | Dragan Varagić | e-Business | 7 | 02. 09. 2008. 00:19 |
Video spot Srbije na CNN-u | Dejan Bizinger | Opušteno | 38 | 01. 02. 2007. 20:20 |
Budžet Srbije za 2006. | bluesman | Komunikacije | 6 | 25. 01. 2006. 11:52 |