![]() |
#31 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() A jel moze neko da mi objasni (sa tehnicke strane) zasto su Mac monitori bolji od ostalih ? Ne razumem se bas u tu oblast ... Hvala.
![]() |
#32 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Jedino u dizajnu i cinjenici da Apple ne koristi TN panele, pa je samim tim i slika bolja. Vece su i rezolucije nego na ovim ostalim standardnim. Apple 22'' imaju ja smislim 1920 sa koliko vec rezolucije, sto znaci da je manja tacka. Apple i cinemama koristi iste Samsungove panele cini mi se kao i ekvivalentni Dell modeli, samo je razlika sto kod Applea placas taj dizajn i brend.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Dragan Babić za poruku: |
![]() |
#33 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Mada opet recimo iMac je trenutno po meni best buy u smislu masine za rad.
Imas ozbiljan hardware , jako dobar monitor za relativno pristojnu cenu.
![]() |
#34 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Mislim da je to relatvno presudna stvar
![]()
![]() |
#35 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() posto vec 2 meseca radim na 24'' iMacu (thanx to Nixa) moram da priznam da jednostavno jesu znatno tehnicki bolji, nevezano za dizajn (verovatno je razlika u panelu koji se koristi), ali subjektivan utisak ne moze da se poredi sa TN monitorima. Otvorim istu sliku ovde na poslu i kod kuce (imam dobar 19'' Samsung koji je kalibrisan) i razlika je ogromna u broju nijansi, u detaljima, u zivosti boja. E sad kako to izgleda na drugim PVA panelima nemam pojma, ali verovatno je tu negde kao iMac, a u iMac-u dobijes i odlicnu masinu..
![]() |
#36 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Kao što Nixa reče, 24" iMac je stvarno vrh mašina za bilo koji posao vezan sa webom - veliki monitor, fina konfiguracija ispod haube, TIH!, odlična tastura, Unix osnova i ogroman izbor kvalitetnih alata za rad. Kombinaciji dodajte i jedan eksterni hard za TimeMachine ("nevidljiv" backup) i to je to - za posao kao stvoren.
Mobilna varijante ove priče bi bio MacBook Pro + neki 24" monitor + Apple Keyboard. U decembru će biti da dve godine imam ovaj iMac, ali ne vidim da ću morati da ga menjam u skorije vreme (dokupljen Leopard i dodato 4GB RAM-a). Radi SAVRŠENO. Što se kvaliteta ekrana tiče - tu nisam stručan i nemam neke specijalne zahteve.
![]() |
#37 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Inače, ima jedna stvar koju ne treba zaboraviti: većina korisnika (ukupno) ima TN panele, jer su jeftiniji. Mislim da onda svako ko se bavi web dizajnom profi treba obavezno da ima takav monitor čisto da bi mogao da vidi kako će stranice da izgledaju kod >90% posetilaca. Citat:
![]() U vezi sa tim, imam jedno pitanje: ima li na Macu/OSX mogućnost da se tera type-1 hypervisor virtuelizacija (kao VMWare ESX, Xen ili MS Hyper-V pod Win 2008 ili samostalno) ili mora uobičajeno (sporije i zahtevnije) tipa Parallels/VMWare Fusion/VirutalBox, itd?
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 08. 10. 2008. u 21:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
profesionalac
Qualified
|
![]() A još uvek nemamo listu od bar 10 prodavnica ili načina gde i kako najpovoljnije kupiti Mac-a
![]() |
![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje chux za poruku: |
![]() |
#39 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Ajde, da vratimo temu na pravu stranu...
Treba mi informacija, ako odem u apple store negde u amerikama, ili narucujem preko apple store-a negde na adresu u amerikama, kako funkcionise placanje poreza i povracaj posto sam jelte strani drzavljanin... Inace na cenu od $1700 jos jedno $100 je poreza... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Novi update, malo cu sacekati sa kupovinom, posto je za sutra najavljena premijera novih modela, tesko da cu pazariti neki od novijih modela ali se nadam nizoj ceni postojecih MBPova.
http://www.mackorisnik.com/2008/10/1...-pro-modelima/ Sto se tice poreza, nisam dobio do sada ni jednu informaciju na tu temu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Gde kupiti polovni Mac | jasmanac | Opušteno | 4 | 12. 05. 2006. 08:50 |
Koju fax masinu "all-in-one" kupiti? | jasmanac | Opušteno | 7 | 15. 03. 2006. 12:17 |
Gdje naci & kupiti skener velikog formata? | Milos Vukotic | Opušteno | 6 | 01. 02. 2006. 23:11 |
1.99 goddady, greota ne kupiti. :) | [nq] | Opušteno | 2 | 15. 09. 2005. 23:58 |