|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 | |
profesionalac
Qualified
|
![]() Evo šta se događa.
Imao sam wordpress kod sebe na serveru. Napravio sam dump baze, downloadao sam fileove sa servera, prebacio fileove na drugi server pod drugu domenu i importao bazu. Podesio sam sve u config fileu kako treba, u phpmyadminu sam izmjenio domenu bloga, uglavnom, oko samog transfera sam 100% siguran da je dobro napravljen. I blog radi na novoj domeni (klijentovoj, jel), ali ne radi upload fotki i ostalih stvari u galeriju. Naime, kada odaberem sliku za upload, dobijem poruku Citat:
Čak sam i komplet nove fileove uploadao gore, rekoh, da nije možda u nekom fileu neki error, ali isto. Sad evo idem stvoriti novu bazu, i od nule novu instalaciju složiti, pa ću vidjeti jel će proradit, ali me zanima jel se itko dosad susreo s ovakvim problemom?
![]() |
![]() |
#2 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() jesam ja, pa sam pravio peske foldere tipa uploads i isti stavio na 777 i radilo je... mada mi se nekad desavalo da sam morao na root folder wp-a staviti 777 i ako mislim da to nije bas najpametniji sa aspekta sigurnosti ali pojedini pluginovi nisu hteli drugacije raditi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ u takvim slucajevima najpametnije je da pustis plugin da kreira fajlove koji mu trebaju (obicno samo menja .htacess), pa da onda vratis normalne privilegije na www/, a samo odredjenim fajlovima eventualno ostavis 666... A ako plugin bas zahteva da sve da bude 777, onda mozda treba naci drugi plugin
![]() Inace, ako ne pomaze kad stavis na upload/ da je 777, a ako je dedicated server u pitanju mozda je problem u secure linuxu, ja vecno zaboravim da apachu dodam privilegije nad novim domenom... just wild guess..
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
|
![]() hvala na odgovorima, još ću ja to proučiti malo sutra, sad već spavam lagano
![]() btw - friška instalacija je rješila stvar :\
![]() |
#5 |
emperor Selassie
Grand Master
|
![]() Proveri da li folder wp-content/uploads/2008/ ima chmod 777?
Izgleda da si vratio bekap i sa njim i folder wp-content/uploads/2008/ (koji nema chmod 777) a PHP (WP) sad pokušava da napravi folder u njemu (folder "10") ali ne uspeva. Ako se ne varam, trebalo bi wp-content/ da ima chmod 644, wp-content/uploads/ 777 i wp-content/uploads/2008/ isto 777. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
|
![]() sad više ni sam nisam siguran, ali mislim da sam dao svakom folderu od wp-content/uploads/2008/10 777 chmod (svakom od navedenih, jel...)
A možda i nisam :\ Probat ću drugi put, pa znati definitivno ![]()
![]() |
#7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() cemu 777 ?
dajte ![]() ps. kolko samo popizdim kada me neko pita zasto dobijam ise na web serveru sa fastcgi konfiguracijom... a ono pogledam frajer stavio 777 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
emperor Selassie
Grand Master
|
![]() Malo skrećemo sa teme, ali nema veze... meni su na serveru po defaultu svi folderi 755 i PHP ne može da piše u njih. Verovato zato što se FTP server i Apache/PHP ne izvršavaju pod istim korisnikom(?)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Naravno, jer nemas php-cgi instaliran tako da apache se vjerovatno vrti pod www-data ili nobody tako da ne moze da pishe u foldere u kojima nije owner ukoliko folder posjeduje 755 permisije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nije dovoljno kad se koristi mod_php, jer je php onda user apache (ili nobody ili vec nesto trece zavisno od setupa). Eventualno moze da se doda apache u userovu grupu, pa da se stavi 770.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
mod_rewrite: if directory exists... else... | BrainDamage | Regular expression i htaccess | 3 | 30. 10. 2008. 02:35 |
Parent - child fetch problem | cvele | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 13 | 01. 10. 2008. 16:08 |
Koji je dizajn baze najbolji, za kategorije koje su u parent-N-child vezi? | misko_ | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 13 | 27. 05. 2008. 21:05 |
Free Directory Submission ? | glaspodrinja.com | Sva početnička pitanja | 4 | 14. 06. 2007. 08:52 |
Web 2.0 directory | MorenoArdohain | e-Business | 1 | 08. 05. 2006. 23:50 |