![]() |
#11 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Slučajno imam baš taj broj u kući ... ok, ne baš slučajno, skoro redovno imamo svet u kući, moja žena voli da ga prelista a moram priznati da je i meni zabavno ponekad da vidim slike i naročito komentare. Elem, od teme krađe spotova (Brena i Karleuša, ... ove "sirotice" koje nemaju pare da plate nekog ozbiljnog da im osmisli spot) napravili su temu broja. Nisam pročitao članak (kao što rekoh samo gledam slike i komentare ispod slika) ali sam ton je bio zajedljiv i mislim da su hteli da iskažu gađenje, čime su totalno u pravu pošto takav potez to zaslužuje. Evo sad sam otišao na sajt da vidim taj članak... i kao što sam pretpostavio da će svet da prokomentariše taj ripoff, vidim prvi komentar na članak: "gluposti! ovo veze nema sa 'Tihim ubicom'! pa nisu dobermana i vetar izmislili ni Pjer ni Visual!", potpisan kao JK fan (mada bih se ja kladio u 300 grama bureka sa sirom i 1/2 litre jogurta da je to JK herself ![]() To je tako žalosno predvidivo. Dakle to je očigledna osnovna odbrambena taktika koju smo videli već mnogo puta, ali nažalost po odbranu već je 5:0 za protivnika. Kako Svet onda daje sebi za pravo da napiše takav članak, kada oni rade istu stvar, samo što im niko ne preti tužbom (za sada). Postoji samo jedno pitanje: da li su odgovori u Svetu znali da je izgled njihovog sajta ukraden sa drugog sajta, da li su to odobrili ili čak tražili "hoćemo baš tako", ili im je to dizajner "uvalio"?
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Uvek postoji i taj faktor da im je neko "uvalio" ripoff dizajn. Beše i Van Gogh imao neku nesrećnu epizodu kad su im prodali spot koji su već nekom prodali u drugoj zemlji pa su ispali plagijatori, a u stvari su i sami bili žrtve.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Verovatno ste čuli za frku oko redizajna HRT-a:
http://www.hrt.hr/ uporediti sa http://www.bbc.co.uk/ Na kraju je ispalo da je urednica baš tražila da izgleda isto kako BBC.
![]() |
#15 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
Nego, nesto me krenulo ovih dana... evo jos jednog "para" ![]() www.kursna-lista.com www.xe.com 'oce biti nekih DPT nagrada u ovoj kategoriji? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Hall of shame?
![]()
![]() |
#17 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() http://www.iteam.co.yu/default.asp
E tako se to radi, uzmes sajt koji je bio aktivan pre 5-6 godina, i samo promenis slicice u headeru, ali zadrzis fazon i za slike, sto da se to jedino menja? Ovo je za mene najblesaviji rip-off koji sam video u poslednje vreme kod nas. Verovatno se neki i secaju ovog sajta u originalu, nema design inspiration sajta koji ga nije imao. Pre 5-6 godina ![]()
![]() |
#18 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Zanimljivo, iframe za webmastere im potpuno identicno izgleda kao kod naslova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() ^ raspored elemenata je slican, ne mora nista da znaci
![]() evo jos jednog para, dali postoji template po kome su radili ili je neko nekome tu maznuo design boga pitaj ![]() www.tuningstyling.rs www.avb-sports.be |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Etika i moral u marketingu | bluesman | Marketing i SEO | 15 | 04. 12. 2009. 00:35 |
service koji otkriva koji je font koriscen u nekom logo-u | robi-bobi | Linkovi | 3 | 09. 09. 2009. 14:47 |
koji cms koriste | staseprimate | Sva početnička pitanja | 10 | 24. 05. 2008. 21:04 |
Blog koji obećava ! | glaspodrinja.com | Marketing i SEO | 3 | 24. 04. 2008. 21:24 |
Zna li neko koji je ovo CMS? | Dzordz | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 24. 01. 2008. 20:01 |