|
Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#21 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() ^ probala sam obe varijante i jedna je javljala istu gresku (nema parametara), druga opet 500
posle nekog vremena volsebno je proradilo i dalje se na serveru nalazi originalan htaccess Nakon bezbroj mojih poziva podrska je rekla da ce da rade na tome dok ne srede, pa makar i posle radnog vremena i izgleda da su uspeli. E sad ja bih jako jako volela da znam u cemu je bio problem, makar da na zadovoljavajuci nacin zatvorimo ovu temu i naucimo nesto novo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() hmm, moguce da oni u kesiraju .htaccess, tj. da ih includuju direktno iz httpd.conf (pa onda tipa jednom dnevno urade reload da apache pokupi nove fajle)
![]() |
#23 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() u jednom momentu sam i ja pomislila da je kesirano
no onda sam pocela cesto da menjam opcije tako da je jedna vodila na 500 internal server error, a jedna prosto nije prenosila parametre i rezultati su se smenjivali videcu da li cu dobiti odgovor od njih u cemu je bio problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Stigao je odgovor - malo stur ali ga ipak ima
Problem je bio u setovanju MultiViews na serveru (BRAVO Br@nkoR, zasluzene ![]() O tom setovanju ne znam mnogo, mozda neko moze da pojasni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MultiViews bi navodno trebao da olakša neke stvari, ali obično samo pravi probleme. Generalna svrha mu je da ako recimo uneseš site.com/mojastrana iako nisi naveo ekstenziju .php ili .html MultiViews to razreši i zapravo pozove site.com/mojastrana.php ili site.com/mojastrana.html šta već postoji.
Problem je što taj modul odradi svoje pre mod_rewrite tako da se do mod_rewrite stigne tek ako MultiViews ne nađe stranu. Recimo u gornjem primeru, ako imaš rule za /mojastrana do tog rula neće ni doći ako Apache pronađe mojastrana.php ili mojastrana.html ili direktorijum /mojastrana. Jedino ako datoteka ne postoji, doći će i do rewrite rula. Ukratko, treba isključivati MultiViews ako koristiš mod_rewrite. ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" mileusna za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.htaccess | Suske | Sva početnička pitanja | 1 | 11. 06. 2009. 17:28 |
zasto vecina sportista nosi Adidas? | Miloje Sekulic | Opušteno | 32 | 28. 07. 2007. 00:13 |
E-mail klijent koji moze da se "nosi" sa velikom kolicinom mailova | oliver | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 23. 02. 2007. 07:08 |
Verat, GD library | oliver | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 05. 10. 2006. 13:16 |