Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Očigledno su se ljudi tek nedano "probudili" i shvatili neke stvari. A par ljudi odavde su prozivali za advocacy kada smo pričali da je google sve samo ne "dobroćudan"
![]() Ne mogu da ne spomnem da sam nedavno ponovo bio zaprepašćen pričom o google logotipu... pojavio se neki post kao "kako je nastao google logo", i ziloti su odmah počeli sa komentarima kako je to "savršenstvo dizajna". Da se ne zezamo... google logotip je blago rečeno užasan i kada bi neki logo dizajner to ponudio svom klijentu - mislim da bi mogao da računa da je dobro prošao ako usput ne dobije i batine (zbog bezobrazluka što je ponudio tako nešto).
![]() |
#12 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() @SSpin Pa kreni od sebe, počni da koristiš Yahoo za promenu pa nam javi rezultate.
![]() To ne funkcioniše tako kako si zamislio, ljudi će koristiti ono što je dobro i što je jeftino, a uz to i fancy a Google poseduje sve to za sad, ne može se računati ni na kakvu "svest" o monopolu. Nisu korisnici krivi već nesposobna konkurencija (Yahoo, MS...). Takođe, za Srbiju neka alternativa praktično i ne postoji jer je Google ubedljivo najbolji "svetski" pretraživač kada je lokalizacija u pitanju. Ameri imaju mnogo više izbora jer su rezultati svih ostalih pretraživača manje više optimizovani prema Amerima. Čak je i kvalitet rezultata sličan, samo je Google mnogo bolje brendiran pa ga ljudi više koriste. Poslednja izmena od mileusna : 14. 05. 2009. u 20:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ma jasna stvar, nisu ljudi krivi sto koriste google, vec je sustina u tome sto ne postoji kvalitetna konkurencija.
kada sam prvi put dobio pristup netu - prvi sajt koji sam ukucao u IE je bio yahoo.com. zasto? zato sto je te 1997 yahoo bio opste popularan, svi su ga pominjali. gde je taj yahoo uspeo toliko da pogresi, pa da izgubi popularnost. verovatno zato sto su trpali na svoj homepage trista cuda [zelja za zaradom], a ljudima se dopalo 'chisto i jednostavno'... a sa druge strane Yahoo se nije ni trudio da lokalizuje pretrage, ko sto kaze Mileusna. imamo mi Pogodak. ja mu nisam nasao manu [mozda jer ga nisam koristio, iz navike na Google]... cini mi se da imaju zadovoljavajuce algoritme... al dzaba, svi smo navikli na Google jer svi mi cesto trazimo nesto sto uopste nije na domacem webu... pa je skroz besmisleno za jednu pretragu koristiti Pogodak a za drugu Google. sve u svemu... vrzino kolo. mozda se Yahoo razbudi [pricaju o nekom udruzivanju sa MSN Search] pa dobijemo konacno zdrav odnos stvari. ali ne vidim trenutno nikakvu ozbiljnu naznaku da bi se tako nesto moglo desiti..... nemam zaista nista protiv Googla [nisam neko ko subjektivno gleda na stvari, pa da ih sad tu nesto hejtujem jer su mene opalili]... samo vec duze vreme govorim da bi svima dobro dosla konkurencija na polju pretrazivaca... pa cak i njima samima - trudili bi se da budu bolji ![]() Poslednja izmena od Peca : 14. 05. 2009. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() I ja sam kucao altavista kada sam počeo sa pretraživanjem, sada niko nema pojma šta je to.
I ja mislim da je yahoo preterao sa home page (i dalje je prenatrpana), ali to je valjda zato što su hteli da budu "više od pretraživača". Mada, sve više čujem SEO priče da se okreću ka yahoo i msn, pošto je daleko lakše pozicionirati se tamo nego na google. Čak to prodaju kao "marketinšku tajnu". Ja mislim da je to ipak "prodavanje magle", istina je da je lakše pozicionirati se na yahoo, ali i dalje ti 85% traffica dolazi sa google.
![]() |
#15 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() Priča se da će MS da batali svoje propale brendove MSN, MS Live i slične i da će relansirati svoj search engine kao http://www.kumo.com/
MS i Yahoo ne zaostaju toliko na polju samog engina koliko na polju brendinga jer Google nije brend već religija i sada je zaista teško poremetiti taj odnos čak i sa gomilom para (MS). Mislim da će ili Google morati nešto debelo da zabrlja ili da se pojavi neki totalno novi revolucionarni igrač na polju pretrage koji će uz to imati i neki "cool" faktor da bi se situacija skorije promenila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Off Topic: ^ eto ideje za onog momka koji već par nedelja razmišlja koji sajt da naparavi (pa kada je instalirao forum pita da prokomentarišemo kako nam se sviđa njegov sajt i šta treba dalje da radi ![]()
![]() |
#17 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Off Topic: haha i meni je to palo na pamet xD. Inace, bas me Peca podseti, koliko se secam, i ja sam 2002. isprva koristio Yahoo, i to duze vreme... zasto sam prestao... who knows :S
![]() |
#18 | ||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" jablan za poruku: |
![]() |
#19 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Misli da su ljudi kod nas presli sa yahoo na google jer se mnogo brze ucitavao. To je bilo vreme dial-up-a. U Americi su presli manje jer im to nije bio znacajan faktor. Sigurno ima i drugih faktora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
ф
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google to charge businesses for Google Apps | Peca | Opušteno | 10 | 01. 12. 2007. 15:09 |
Google vs. Microsoft vs. Yahoo! (was Google placa milijardu dolara za 5% AOL) | Dejan Bizinger | e-Business | 105 | 04. 12. 2006. 13:06 |
Kada nešto nije više Beta, onda je GAMMA | noviKorisnik | Linkovi | 2 | 17. 05. 2006. 12:26 |
Neko mi brljavi po serveru ili sta ?? | blogowski | PHP | 4 | 16. 03. 2006. 01:31 |