|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() samo se malo salim, posto je Stellanova u pitanju malo mi je cudno da zaistinski pita sta to znaci.. pomislio sam da je opet neki problem zasto pisem nisha, a ne niša, ili tako nesto... ako nije sorry...
A inace nisha nije neka rec koja je sad izmisljena sa Web 2.0 hipom, recimo u biologiji se cesto pominju ekoloske nishe, u istom smislu kao i u IT industriji...
![]() |
#12 | |
Webeloper
Professional
|
![]() Citat:
Ovo bi mi bilo znacajno. Ne neko sada da objasni u detalj kako tacno da uradim ali samo da je ovo moguce ! Da drzim za pocetak podatke na zakupljenom dedicated serveru, a da firma koja mi izdaje server ne moze da iskoristi podatke. Malo ne znam kako je to moguce, ali mozda gresim.
![]() |
![]() |
#13 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa pazi, ne moze, ako neko hoce da ti ukrade podatke i ima potpuni pristup serveru ukrasce ih. Enkripcija i slicno su samo zastita od toga da neko ko ima samo delimicne privilegije ne uspe da pokupi podatke, ili bar ne suvise lako...
ali IMHO to je vec preterana paranoja, obicno samo ti imas root password, supportu ga nikad ne dajes bez preke potrebe, hosting kompanije imaju svoju unutrasnju kontrolu, i u kranjoj liniji ako bi se tako nesto i desilo mogao bi da ih tuzis za ogromne pare, tako da nisu ludi da to dopuste... Ako su ti tvoji podaci toliko znacajni, onda bih se ja mnogo vise brinuo od spoljnih hakera, virusa na tvojoj kucnoj masini, sigurnosnih propusta u aplikaciji i slicnog, jer je to mnogo verovatnija rupa od security breech-a u hosting kompaniji...
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT prednosti ex-Jugoslavije u odnosu na Istocnu Evropu i Indiju na globalnom trzistu | mungos | e-Business | 41 | 24. 10. 2010. 12:10 |
Lansiranje web aplikacije, kako promovisati? | Milos Jankovic | Marketing i SEO | 9 | 20. 06. 2009. 11:04 |
[Java] Kako napraviti aplikaciju za mobilni telefon? | Nemanja Avramović | Programiranje | 7 | 08. 03. 2008. 14:42 |
Koju VoIP aplikaciju koristite? | Dejan Bizinger | Komunikacije | 17 | 20. 03. 2007. 12:07 |
API za web aplikaciju | Ilija Studen | Planiranje i usability | 22 | 07. 07. 2006. 08:54 |