![]() |
#51 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Citat:
primer je vise dat oko google FUD-a Citat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Citat:
Probaj da se dobro pozicioniraš tamo gde ima stvarno para kod nas, kao npr. za reč posao ili poslovi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.03.2009
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() podvlacim, najbitnija stvar je relevantost rezultata za trazeni pojam
![]() simple as that a taj horoskop sajt je odlican sajt za pojam horoskop |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
profesionalac
Qualified
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
profesionalac
Qualified
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Ja bi molio za jedan savet u vezi ovog. Kako to naplatiti u Srbiji? (a da nije adsense, ne radi mi se za 1c po kliku, jer se to ne moze nadoknaditi sa velikom posetom, npr. rec posao "vuce" 2-3000 poseta dnevno, CTR 1% x 1c... je smesno)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() CTR za takvu reč bi sigurno bio veći, a i cena reklame je bolja jer je puno oglašivača (oko 20 prema http://www.netsrbija.net/posao.html). Svejedno je malo.
Jedino što mi pada na pamet je da zauzmeš prvih 5 pozicija (to bi bio podvig) pa da im naplaćuješ banere ili ponudiš seo usluge. To bi već bila pristojna suma. Ili ako već to možeš, napraviš sopstveni servis u partnertsvu sa nekim novim ili već postojećim. Poslednja izmena od Markok : 22. 08. 2009. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
profesionalac
Qualified
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.03.2009
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() skriveni linkovi na nerelevantnim stranicama ne mogu da se porede sa plasiranjem jednog sadrzaja robotu, a drugog korisniku. nadam se da nema potrebe da objasnjavam zasto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() skriveni linkovi su isto nacin serviranja jednog sadrzaja spideru, a drugog posetiocu, samo ih je malo teze detektovati... google sankcionise skrivene linkove, ako uspe da te provali, to je bottom line...
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
#60 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ajd da ozivim temu, posto sam primetio nesto oko geotargetinga, sto me zbunjuje...
Geotargeting na googlu definitivno radi jer recimo 'Građevinski materijali' ce da mi nadje www.svezagradjevinu.com kome je u naslovu Gradjevinski materijal (znaci em jednina, em nasa slova). Ok sajt verovatno u sadrzaju negde ima i srpski napisano građevinski, ali ocigledno google vrlo dobro zna odakle dolazim i koja su pravila za srpski jezik. Medjutim, recimo bas na primeru tog sajta za gradjevinu, sa istim kljucnim recima dobijam potpuno razlicite pozicije, zavisno koji locale da stavim, i da li idem preko google.rs ili preko .com. Da li mislite da je to samo razlika u data centrima, ili google ima neke razloge da mi i pored toga sto zna da sam iz Srbije daje razlicite rezultate? EDIT: Evo sad dalje gledam, 'građevinski materijal' i 'gradjevinski materijal' vracaju razlicite rezultate, ali i jedni i drugi imaju mesano pismo i padeze u boldovanim recima, znaci google zna da su to isti pojmovi, ali ipak daje razlicite rezulate... pretpostavljam da forsira one sajtove koji imaju cesci bas taj tacno tako napisan pojam, ali meni je to malo glupavo, siguran sam da bi bili relevantniji rezultati kad bi se svi padezi i spellinzi tretirali jedinstveno, zar ne?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 02. 11. 2009. u 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko su sigurni vasi podaci u googlu? | lurker | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 21. 04. 2009. 20:22 |
Geotargeting - baner/adSense | pcigre | Marketing i SEO | 6 | 11. 01. 2009. 20:23 |
Redizajn sajta i pozicija na googlu | Misko | Marketing i SEO | 9 | 26. 09. 2007. 18:42 |
css pozicioniranje div-a | Tane | Sva početnička pitanja | 2 | 06. 08. 2007. 23:12 |
geotargeting i SERP | ivanhoe | Marketing i SEO | 5 | 26. 06. 2007. 10:08 |