Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() @bluesman
TC 7.50 RC1 je verzija, nju si probao ? @Dusan Filiferovic U kojoj verziji ? Ja nisam primetio da su sifre enkriptovane ...
![]() |
#12 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() kod mene jesu... 2.2.32
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ivane, nisam ni video to, ne gledam obično te RC verzije, imam 7.0.4. Sad ću da skinem pa da probam. Tnx.
![]() |
#14 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() @mangia
Upravo sam skinuo FileZilla 3.2.7.1 i koliko vidim jos uvek nema enkripcije. Fajl koji ja gledam se nalazi ovde: C:\Documents and Settings\*username*\Application Data\FileZilla\sitemanager.xml Koliko vidim nema ni opcije da se izabere enkripcija ? Mozes da nas uputis kako da ukljucimo tu opciju ? @bluesman Ne gledam ni ja, ali je ova verzija zahvalna ![]()
![]() |
#15 | |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Citat:
C:\Program Files\FileZilla\FileZilla.xml Evo jedan red iz fajla <Site Name="test-sajt" Host="test.test.com" Port="21" User="test" Account="" RemoteDir="" LocalDir="" Pass="046044063056" Logontype="1" FWBypass="0" DontSavePass="0" ServerType="0" PasvMode="0" TimeZoneOffset="0" TimeZoneOffsetMinutes="0" Comments="" UTF8="0" DefaultSite="0"/> Username i password su test a koliko vidim pass je preveden u 046044063056 Ako se ne varam radi se o XOR enkripciji i tako sam nešto i našao na netu. Kôd:
FileZilla version 2 and FileZilla version 3 use different menthods and formats to store ftp account data. This program can be very useful when you need to migrate your FTP passwords and account data from FileZilla version 2 to version 3 and above. XOR encryption is used to encode passwords. The same cypher key is always used: FILEZILLA1234567890ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ The encrypted password is stored in the registry or in the .xml file. Authors of FileZilla are considering to remove encryption, but for now you have to use decoder to find your FTP account passwords. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() U novoj verziji sifre su bez enkripcije a i ta stara izgleda da nije previse sigurna ...
![]() |
#17 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() dokle god je negdje na disku ili zapisana na papiru, lozinka nije sigurna
![]() dovoljno je da ti neko ukrade taj xml fajl i ne mora ni znati lozinke.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 01.08.2009
Hvala: 4
177 "Hvala" u 9 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja u FZ 2.2.24b (instalirao je ne secam se kada sad je koristim kao portabilnu) imam sve podatke normalno za citanje u xml-u koje mozes da procitas i preko programa ali su sifre samo brojevi u xmlu-u
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
novi član
Datum učlanjenja: 16.08.2009
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Citat:
Na kraju sam reinstalirao operativni sistem (u mom slucaju Windows XP), nakon instalacije promenio sifre na svim sajtovima (cak i onim koji nisu bili zarazeni), lupio permisije na vitalne dokumente na hostinzima, poceo da koristim program koji cuva sifre (sa enkripcijom naravno) i problem je iscezao. Da napomenem da sam namerno ostavio jedan sajt koji je bio u fazi izrade zarazenim da bi posmatrao razvoj malog iframe "stvora". Da bi na kraju utvrdio da je ta promena sifre i reinstaliranje sistema (koji se definitivno ne da ocistiti kada se zarazi gore ne-pomenutim virusom) definitivno pomoglo. |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" rakche za poruku: |
![]() |
#20 |
A joint a day
Master
|
![]() Ljudi, jel reaguje nekome AV kad otvori http://e-stav.rs ?
Meni ne, ali mi je jedan posetilac sajta javio da mu kasperky pišti.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Spas za virus (Autorun) na USB flesh drive | metaphysic | Opušteno | 13 | 15. 04. 2010. 23:09 |
Virus na sajtu | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 3 | 09. 08. 2009. 23:57 |
Virus u PHP fajlu | ppavlovic | PHP | 21 | 26. 02. 2007. 18:29 |
Virus ili... #2 | oliver78 | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 6 | 04. 05. 2006. 16:17 |
Virus ili.... | oliver78 | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 45 | 08. 02. 2006. 13:37 |