Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Trazio je serial za nesto, a i da je skidao gole slike majke tereze skroz je to nebitno.... ja pricam o tome da je njemu sajt, zahvaljujuci nekoj sigurnosnoj rupi u IE instalirao program bez njegovog znanja...i ti mi na to kazes: pa ko mu je kriv kad ide na takve sajtove ???? Super ti je resenje za sigurnost. A kad treba da zastitis masinu od napada ti izvuces UTP kabl ?? ![]() i da, uzgred, FF ce da te zastiti od toga, jer sam ja redovan na warez sajtovima i nikad isam nista pokupio... upravo to i jeste poenta ove price, sta je sigurnije koristiti u normalnom radu... e sad da li je to tako zato sto je IE popularniji pa ga vise napadaju, ili zato sto je duboko integrisan sa windowsom pa vuce dosta problema i loseg koda odatle, ili zato sto su BIll Gatesa oteli vanzemaljci i zamenili ga daljinski kontrolisanim robotom.....who cares ?? mene kao korisnika zanima da li nesto radi dobro ili lose, i nista drugo... kad se pojavio IE 4 ja sam ga obozavao u odnosu na Netscape, a sad je FF bolji, pa zato koristim njega...to je browser, stvar, stvarno ne shvatam sto ti to shvatas kao da ti je rod rodjeni?
![]() |
![]() |
#2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() heh ... da se mi vratimo temi ipak ...
![]()
![]() |
#3 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() E ivanhoe, izem ti i ja tvoj odgovor.
Taj odgovor mozes da kazes i ovako, sto sam vec rekao: bilo koji browser koji nije IE ce da bude sigurniji. Izdizati Firefox po tom pitanju je smesno. Opera ce takodje jednako dobro da te stiti od napasti.. Kontas li ti da to uopste nema veze sa Firefoxom, a jos manje sa brojem bagova u istom. Firefox ili Opera mogu da budu i 10x busniji nego IE - niko ih ni ne napada, pa onda kako uopste porediti iste po tom pitanju, a da bude objektivno?
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 15. 02. 2006. u 18:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#5 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Tacno tako Gorane.
A ako momci hoce da budu koliko-toliko objektivni po ovom pitanju neka uporede Operu i Firefox.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 15. 02. 2006. u 18:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() tja kao da se raspravljamo da li je sigurniji Sao Paolo ili Cirih, a vi kazete jeste ali Brazilci su siromasniji pa imaju vise kriminala...to jeste tacno, ali turistu koji zeli negde na odmor to ne zanima, njega zanima gde su vece sanse da ce ga neko ubiti zbog sata i para cipela...
![]() Sto se samog istrazivanja tice, ima tu drugih stvari koje su metodoloski mnogo pogresnije od ovoga sto vi pominjete, recimo izbor sajtova... kako su ih birali i da li izabrani sajtovi oslikavaju sajtove koje ce realno prosecan surfer da posecuje? Od toga direktno zavise same cifre, ali doduse ne zavisi odnos izmedju detektovanih napada za jedan i drugi browser... tako da big picture ostaje isti, a to je naprosto da upotrebom IE vise rizikujes nego upotrebom ostalih browsera (FF, Opera, Safari, KHTML, lynx, sta god..)
![]() |
#7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Mislim da smo to sad rešili ...e sad čemu sve ovo ?
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sigurnost i zastita informacija, na jednom mestu | Ivan | Opušteno | 13 | 05. 07. 2008. 20:54 |
Skolski e-dnevnik i sigurnost?! | salebab | Opušteno | 59 | 17. 10. 2007. 15:40 |
Korporativna sigurnost/security researcheri | LiquidBrain | e-Business | 43 | 21. 06. 2007. 09:05 |
Sigurnost i poslovna politika... | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 06. 05. 2007. 01:25 |
ptt i sigurnost | nixa | Opušteno | 5 | 23. 03. 2007. 15:50 |