![]() |
#21 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Напротив - са епидуралом и присуством "коуча" цео доживљај постаје ако не пријатан онда бар подношљив за породиљу.
Наравно, мушкарци могу само да завиде својим очевима и дедама јер је у њихово време порођај био "женска посла" - њихово је било да часте друштво и да се напију. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 11
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Vidim da su iskustva razlicita, pa evo ja da podelim sa vama zenino.
![]() U NS nije moguce prisustvovati porodjaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Дејан
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 02.10.2008
Hvala: 2
2 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Prvi porodjaj je bio duzi i samim tim tezi jer je supruga u toku trudnoce dobila 40 kg (geneza price je malo duza - okvirno receno hormonska eksplozija) pa je to malo ometalo pricu, ali ne nesto strasno. Druga je bila puno brza.
Mislim da su porodjaji, svaki ponaosob, posebna prica te ih ne treba uporedjivati. Neka zena rodi troje dece u tripu da bi cetvrto mogla sama kod kuce da rodi, a onda joj upravo sledece zagorca zivot i overi je koliko ovo troje prethodnih nije ni moglo. Epidural je OK stvar, ali me nerviralo tada sto je svuda sve trebalo debelo da se podmaze a opet je sve nesto ispod zita i ponekad sa skupljom darom nego merom. kao sto pomenuh, svastika je imala iskustvo da doziranje i trudovi nisu isli planirano pa joj se isto uhvatilo kao i da nije dobila epidural. Opet, neka ortakinja je imala loseg doktora i nesto joj je ostetio. Nije nepokretna ali ima posledice. Ja sam i pored toga sto se plasim aviona leteo, iako se plasim zubara, isao kod istog, tako da ne mislite da sam seljacina i zbog toga ignorisem epidural... To je bila zelja moje supruge. Ima pravo na to, mogla je i carskim rezom na kraju krajeva, ali je htela ovako.Meni je frka bila samo prvi put jer ne gotivim nesto da ima puno krvi na jednom mestu, ali je ovde definitivno sve ono sto je uzasno otislo u drugi plan kad sam ugledao malog vanzemaljca kako se koprca u babicinim rukama. I to jos devojcica, moj zivotni san.... ma, idi, bre ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() e, bre jablane ... jel' se zezaš ili si ozbiljan?
![]() Prvo, to što žena treba da rodi je tvoje dete, a ne akumulator ili felna. ![]() Drugo, osećaš se usrano jer si isključen iz svega, kada sam odveo ženu na prvi porođaj, ladno me nisu pustili unutra (ne u salu nego čak i u porodilište) uz komentar "idi kući, javićemo ti kada bude gotovo". Da li možeš da zamisliš kako se osećaš tada? Kao da je majstor krenuo da kreči pa kao "idi da ne smetaš, javiću ti kada možeš da dođeš". Na kraju, nisu mi čak ni javili nego me je žena zvala telefonom.
![]() |
#26 | |||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ozbiljan sam (mada je poređenje tu više humora radi)...
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Da se razumemo, apsolutno nemam ništa protiv toga da očevi prisustvuju porođaju, samo iznosim svoje mišljenje... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() DPTate.com
Ja sam trostuki tata i nisam prisustvovao porodjajima. Prvog puta smo ranije razgovarali i meni stvarno nije prijala pomisao da budem u sali za porodjaje. Jednostavno. Ja bih se mogao podvesti pod tradicionalnog, ali nije samo to, no ako draga zeli da budem na porodjaju, bicu. Ispostavilo je da je beba povukla moje hercegovacke gene, tako da je bila malo velika za malenu mamu iz Srbije (hm, u stvari za vecinu mama, 4.850kg) tako da je carski rez iskljucio moje prisustvo. I slicno i ostala dva puta. I vjerovatno mi je teze bilo to iscekivanje satima nego da sam bio prisutan. Ipak (dogovoreni) doktori u Frontu su bili korektni i javili mi odmah, par minuta po rodjenju. Tako da je to indivudualno, ko zeli da prisustvuje i moze i draga mu to zeli, vjerujem da je lijepo. A sto se tice odgovaranja, sada najiskrenije: daleko najpametnija, najznacajnija i najbolja stvar u zivotu koju sam uradio, to su ono troje klinaca. Sve ostalo je beznacajno naspram toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Са моје тачке гледишта уопште се не ради о моралној подршци нити жељи да се присуствује "величанственом тренутку доласка на свет" већ сасвим практичним разлозима (види Динкетов пост о детету): породиљи је потребна пажња - додај лед, сипај воду, подметни јастук, итд. Теоријски, медицинске сестре су задужене за то, али у пракси не можеш да очекујеш да сестра посвети пуну пажњу свакој жени за све време порођаја, чак и да има најбоље намере. Да и не поменем да породиља воли да држи руку неког блиског кад крену трудови (а док епидурал не почне да делује). |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Dragi Tata za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prisustvo brenda - online marketing | glaspodrinja.com | Marketing i SEO | 0 | 03. 08. 2010. 14:10 |
'alo ... pošto najbolji TV? | noviKorisnik | Opušteno | 2 | 01. 02. 2006. 10:00 |